Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Rico

Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy szerintetek melyik a jobb megoldás a sínek kenésére? Olvasgattam a témában, de megint tanácstalan vagyok,mert van aki az olajra, varrógépolajra esküszik, van aki szerint a zsír használata a megfelelő... Gyárilag mintha zsíros-olajos szerrel lenne kezelve, ami az elején fehér volt most viszont a használat után áttetsző és kicsit "nedvesebb" lett.
 Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!

93kiabn5v

Kocsin nincs zsírzó ? Gyárba spéci zsírt nyomunk a "kocsiba" ha kívülről kened letolja szerintem.

thayscj6c

Én valamilyen zsírzó spray-vel fújtam le, aztán pár hónap múlva megette a porvédő gumit.

Rico

Köszönöm a válaszod.
Nem látok rajta zsírzót, de a sínen pici "faforgács" darabokat látok és idegesít mert attól tartok elkezdi koptatni a felületet ha nem takarítom le.
A gyantát a munkalapról sebbenzinnel kezdtem letisztítani,de az nem annyira vált be viszont az üveg tisztító nagyon szépen letisztította, azzal viszont nem merem lefújni a sínt mert akkor nem marad rajta semmi zsír vagy olaj a kenésnek...

svejk

"...Gyárba spéci zsírt nyomunk a "kocsiba" ..."

Őööö.. csak van azon a spéci zsíros edényen azonosító amelyikből veszitek a zsírt.
Vagy ez már know-hovn bűncselekmény lenne?

d46hvfrdr

A porlehúzó miatt a zsírt lefogja tolni a sínről. Ha nincs lehetőség a kocsin belüli elemek kenésére akkor a legegyszerűbb ha olajat használsz, mivel finomabb mint a zsír, így képes a csapágyakig is bejutni .
Olajnak én sűrűbb hidraulika olajat javaslok! Olcsó és nem teszi tönkre a tömítéseket és bizonyos gumi,műanyag elemeket mint a normál motorolaj. Mindenképpen csak szintetikus olajat használj!
De van  mechanikusan nehezen eltávolítható kenőspray is. Ez olyan, hogy kifújás után egy kis ideig híg és könnyen bekúszik a hézagokon, majd kb fél perc eltelte után sűrű áttetsző szilikonzsírszerű valami lesz belőle, tartós bevonatot képez a felületen. pl. WÜRTH HHS 2000

Rabb Ferenc

A "spéci zsír" engem is érdekel, bár nekem bevált a képen látható - benzinkútnál kapható LITON LT 2EP.

15x2,5-ös orsóhoz és HIWIN 15-ös sínekhez használom. Az orsóban 5/64"-os (1,984375mm) golyók vannak. A mezei csapágyzsír rendesen megfogta őket, csikorogva csúsztak. A jelenleg használt zsír nagyon lágy. A kis golyók is simán gördülnek.

000000000

KERESEK!

Sürgősen vásárolnék CO2 lézerlencsét.

Átmérő 20 mm.
Fókusztávolság: 4" = 100 mm.
Valamint, fókusz 5" = 125 mm.

Akár az egyik, akár a másik lehet. Vagy mindkettőre is vevő
vagyok.

Ha, van ilyened a polcon, amit eladnál, írj az emilemre.

Rico

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Van ilyen "kúszó" zsírom így lehet azt kipróbálom, de bevallom nekem az annyira nem vált be. Amikor ez jó pár éve bejött használtuk zárszerkezetekhez (autó) és bizony ott sok probléma volt ezzel a zsír típussal.

robokacsa

nekiláttam
Wall-e elkészítésének......

93kiabn5v

Megnézem holnap. De ha nem tudod kocsin belülre nyomni szerintem a zsír felejtős.

Peppe

[#t19p79404#] Pont hírdetnek.

000000000

Köszönöm, de az nem olyan amit én keresek.

eivmhrm04

Én awc 608 ast használok már évek óta és nagyon megvagyok elégedve vele .Nem macerás ,megbizható,ez erre van kitalálva ,mindent lehet állitani ,forgatót is könyen kezeli,csak az átmérőt kell beirni és már mehet is

eivmhrm04

És jó hogy lehet benne állitani a PPI felbontást mert sokszor  fontos hogy ezt lehessen állitani/különböző anyagok különböző ppi beállitás szükséges
Nem DPI hanem PPI