Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

jbbawvyw

Tovább állítgatva a spindle lapon átváltom a PWM helyett step/dirre, akkor megy az m11 m10 páros is, csak nem lesz pwm.

000000000

M3 S255 vagy S1000 igy már aktiv a lézered is valoszinü!
[#rolleyes]

000000000

S255 = 100% power jelen!

000000000

Mégis min múlik S255 vagy S1000 ?

RJancsi

Ahogy tegnap ígértem, beszámolok a 3 mm-es XPS lemezzel történő első vágásomról. Két darabra szedtem a szabásmintát, mert egyben nem fért a gépem alá. A vágás 1000 mm/min-nel történt. Laponként kicsit több, mint 2 percig tartott. 3,5 W-os (a kínai szerint 4 W) kék lézerem van. Szép kontúros vágási vonalakat kaptam, a szárnyaknál gyakorlatilag nulla vastagságra kifutó vékony elemek estek ki gond nélkül. A fúvókával még akadnak gondok, a szárny vágása közben a már kivágott vékonyabb részeket elfújja oldalra. Levegő nélkül meg koromnyomok jelentek meg a vágás szélén.

000000000

posts procceszor hogy van definiálva az adot vezérlöre![#rolleyes]

000000000

Biztos ?
És abból mégis honnan tudja a Mach3 mit is akar a post processzor ?
Az arduino-nál szokott S255 a maximális lézer teljesítmény.
De a Mach3 honnan tudja, hogy az neki a maximum ?

juhasz

G-ray-el minek cserélgetni az F-et S-re. Vagy egyenletes erősségel megy a lézer és az F ami változik, vagy az F állandó és akkor az S változik, de akkor a gray-be már generálás előtt S-betűt kell írni alul az F helyére. Persze megadni melyik S érték a feket és melyik a fehér.
Minek kell variálni?

Pali79

Eléggé összekapcsolták a dolgok. Ha a főorsó PWM jelét akarod használni a lézer teljesítményének szabályozására, akkor a főorsó configban megadott maximális fordulatszáma lesz a pwm 100% kitöltési tényezőjű. Azt nem tudom hirtelen, hogy hol de valahol lehet állítani, hogy mennyi várakozás legyen a főorsó indítása és a következő művelet között. Ez azért van, hogy fel tudjon pörögni a motor rendesen.

000000000

Akkor úgy mint az arduino GRBL-nél
Mert ott is a spindle értékhez rendeli, de mivel ott at összes képgravírozó 255-el operál így érdemes ezt beállítani maximumnak.
De akkor ezek szerint semmi köze a post processzornak ehhez.

Pali79

Ott azért 255 mert az a 8 bites értékek legmagasabb értéke.

000000000

Különben a 8 bit mélységű lézerrel égetett képnek nincs értelme.
Jó ha 8 árnyalatot meg lehet különböztetni nem 256-ot !

jbbawvyw

pulleynél a max 100 -ra állítva S20 nál 20%-on megy a lézer. A bajom, hogy m11re nem reagál.

jbbawvyw

A pulleynél adod meg a maximum és minimum értéket.

jbbawvyw

Köszi, ezt nem vettem észre...