Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

mert ami a lézer meghajtodon van az JST-XH 2!

az én régi meghajtomon is ilyen volt...

svejk

Ha nem adták az ellendarabját akkor le kell nyelned a postaköltség békáját.
TME-nél biztos találsz.

93kiabn5v

Bemyelem de legalább már tudom milyen csatlakozó van rajta

ykt6caawj

Gidácska! No para!
Az amit linkeltem az biztos hogy jó a Te vezérlődhöz.
Ezt onnan tudom egészen biztosan, mert nekem is van egy pontosan ugyanolyan vezérlőm, mint aminek a képét belinkelted, és kipróbáltam, hogy a csatlakozó passzol.

Az e-bay-es linken szereplő csatiból 10db szerelve, 12cm vezetékkel, 10 db aljzattal, ingyen postával, kb 260Ft. Ennyit kockáztatsz, ha megrendeled.

93kiabn5v

Már megrendeltem :) Jónak kell lennie mert 2,5 gyanítom a tüskék távolsága. Ha meg nem megy a többi fölösleges kacat közé vagy ha kell valakinek postázok szívesen. Van vagy 100 db. Elvileg fele aljzat.

0bn8uxmw

Legelső lézeres gravír képem, 2.5 W-os kis kékkel, köszönet Ezsolt74  fórumtársunknak a gépért amit még júlisban vettem meg töle most volt vele egy kis időm foglalkozni és beüzemelni az elektonikáját, hogy PWM-et is tudjon....
LaserGRBL progi csinálta a képből a kódot pár kattintással.

93kiabn5v

Egy 12V 3A táp elég lehet ennek  ? A leírás szerint jó lehet. Vagy inkább 5A legyen?

ykt6caawj

A kisebb táp csak akkor elég, ha biztosan nem akarsz 2w-nál nagyobb lézert szerelni rá.

Ebben a mérettartományban az árkülönbség olyan kicsi a tápok között, hogy érdemes a feltétlen szükségesnél nagyobb tápot választani, mivel ezzel elejét lehet venni a túlmelegedésből adódó problémáknak.

Egy ilyen például: 12V 10A táp
biztos hogy egy 5.5w-os lézerrel is gond nélkül kiszolgálja a készüléket.

Devecz Miklós

Diódás lézerhez milyen levegő pumpát érdemes beszerezni?

000000000

traszter elég csalos hasonló csati van 2mm lábtával is azal könyü össze keverni ránézésre 1.25 már kebésbé az már szemre valók is...[#vigyor]

93kiabn5v

Egyenlőre 1,6-2W a lézer amit rendeltem. 5A tápot rendeltem közben találtam egy 3A tápot egy Dlink NAS tápegysége amit jó ideje nem használok.

wwdjyffm3

Az mitől lehet, hogy ugyan azzal a beállítással egyszer jobban, máskor meg kevésbé égeti meg az alapanyagot?

+/-2 fok befolyásolhat valamit?

93kiabn5v

Van ebből újabb is vagy a teljes vezérlésed más?

t5kzsyyvh

tapasztaltaktól kérdezném, hogy fehér és/vagy krémszínű papír ill. kartonlap vágásához (100-300g) milyen minimum teljesítményű lézerdiódát kell használni?

a fényes papír vágása tényleg lehetetlen így?

köszönöm!

000000000

Mire gondolsz?
én még egy 2w vetem öket de megvan még van a másik ami vaterán fent van!
laser driver