Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

wwdjyffm3

Hali!

Érdeklődnék, hogy ki milyen szoftvereket használ grbl firmware-hez.

Próbáltam a Benboxot és a LaserGRBL-t... Mind a kettőben vannak jó funkciók, de külön külön elég kényelmetlen őket használni.

Olyan programra lenne szükségem, amiben meg tudom adni, hogy melyik a gravírozandó rész, melyik a vágandó és a G-kódot is piszkálhatom, ha kellene.

A laserGRBl nagyon érdekes módon gravírozza a képeket, és tetszik is, viszont hiányzik belőle a többi funkció. Nem tudom bepozícionálni a képet, és pl célzófényt bekapcsolni, hogy fókuszálni tudjak.

Kézzel is be lehet írni a kódot, csak kényelmetlen.

Tud valaki valami jól használható programot?A lenti képet a Lgrbl és BB-al egyszerre készítettem.

Köszi

s7manbs8

Itt visszább linkelte valaki ezt pl. én még nem próbáltam, de lehet érdemes lenne megnézni:

https://github.com/cncjs/cncjs

juhasz

Igazából nem fogsz találni, legalábbis én nem találtam, olyat, ami mind a két dolgot jól tudja.
Érdemes több programot kipróbálni. Sok sender program nagyon rosszul dolgozik. Ez szürkeárnyalatos gravírozásnál jön elő.
Ami bevált az a 3dpburner, ebben viszont nem tudsz kódot manipulálni, és a candle 1.1. Ez elég jól sikerült lett. Ebben tudsz létrehozni esetleg egy "usercommand"-ot, ami bekapcsolja a lézered és nem kell beírni mindíg. Van 4 gomb aminek te adhatod meg mit csináljon.
A kód előállítására pedig millió program van. Egyik sem rosszabb a másiknál. Nem képgravírozáshoz én a vectricet használom saját postp.-al.

juhasz

Csináltam tavaly még frob-nak 2 videót a sender külömbségek megmutatására. Ha érdekel nézd meg. Mind a 2 videón ugyanaz a kód fut, semmi nem változott csak másik programmal van küldve. A hangján hallhatod a különbséget.

Ez még a régi candle, a mostani már jó.

0i8bkxjf4

Én linkeltem.  Nagyon szeretem.

Raspberry pi re feltolja az emeber (van nagyon jó leírás de nem épp kezdőknek való)
Futtat egy webes felületű servert amit az otthoni hálozaton el lehet érni bármiről egy böngészőbe.
Stabilan eteti a lasert. Akár 30-40 megás gcoddal is simán megbírkózik.

Éa ha valaki nem akar vele macerálkodni van windows os telepíthető és ablakba futtatható változat.

frob

Laserweb4
bár én nem próbáltam Tomtoled igen, és nagyon pozitívan nyilatkozott vele kapcsolatban.
Candle pedig, ha jól be van állítva szuper, igaz maráshoz használom, de sok sok kilométer kód lefutott már rajta, pl tud heightmap ot is, és a kód közepéből is tud indulni...

s7manbs8

Nekem is megtetszett így ránézésre, meg is fogom próbálni, még lehet ma, amúgy is egész nap gépezek hasonlókkal próbálkozva.

ykt6caawj

Itt van például egy link, ehhez még krimpelőfogó sem kell:
szerelve aljzattal

ykt6caawj

Persze, ha most megrendeled, akkor talán február  elejére meg is érkezik [#nevetes1]

93kiabn5v

Köszönöm. Ebay-t nem nagyon nézegettem. Az idő nem számít nincs sok szabadidőm sajnos.

93kiabn5v

Ahogy nézem ez ugyanolyan mini micro ami nekem van sajnos.

wtwpbr0re

Mérd meg légyszíves, mekkora a távolság a 2 érintkező között.

93kiabn5v

Mondjuk eszembe juthatott volna nekem is. 2,5 ~2,6mm

000000000

2.54mm ez nem mini csati!

93kiabn5v

Igen tudom de nem találok sehol hozzá valót. Gondoltam valaki már használt ilyen lézer drivert és tudja hol lehet hozzá csatlakozót venni. Vagy ezt is úgy csináljak ahogy puffan? Ki tudom váltani de azért jobb lenne a rendes csatlakozó :)