Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én szerintem, felesleges hobby lézernél bármilyen "Z" tengely kiépítése.
Ennek ellent mond, hogy én is tettem a kis 2W-osnál az "X"-re egy manuális "Z" állítási lehetőséget.:)
De...
Indokolatlan + súlyt/tömeget pakolsz vele oda, ahova egyáltalán nem kellene.
Ha annyira változó a várható magasság...
Inkább, egy korrekt asztalemelés megoldásban érdemes gondolkodni.

svejk

Köszönöm!

A szórt fény ellen a sárga mezei munkavédelmi is sokat segített, de a gazda felvette az automata hegesztőpajzsot. :)

Minden esetre ma még látunk.

RJancsi

Az a 9 mm-es 10 centi hosszú lineár alig pár gramm. És sokkal egyszerűbb, mint az egész asztalt párhuzamosan emelni/süllyeszteni.

000000000

Csak, hogy Psoft nagyúr valamibe bele tudjon kötni.
Komplett Z tengely motorral mindennel. ( ez 30mm-t tudott mozogni )
Egy Arduino-s gépre ment "tolltartónak" (nemrég vitték el és használják nagy megelégedéssel)

000000000

Én is zöld védő szemüveget használok.
Egy pici foltot lehet látni a nyalábból ahol eléri az anyagot.
A szárán lepróbáltam és semmi nem ment át a sugárból csak megolvadt.  
A szára is ugyanabból a zöld anyagból van. ( csak azért írom le nehogy egyesek belekössenek )

Devecz Miklós

Egy ekkora lineár?
20 mm-t tud.

GPeti1977

Kék lézer diódához milyen lencse kell hogy legalább 100 mm-re legyen a fókusztávolság a diódától?
elkezdem a galvós lézer gravírozót, ami PIC32 mikrokontroller alapú sd kártyán tárolt bmp képfájlt rajzolja ki raszterosan, még nincsn kész de egy 12 bites azaz 4096 képpontból álló sort 170ms alatt fut le úgy hogy a lézernek is változik a teljesítménye képpontonként.

Devecz Miklós

Találtam egy csomó "izgő-mozgó" mechanikát.
Igaz fizetősek, de hátha érdekel valakit.

Izgő-mozgó figurák

RJancsi

Jópofák, csak az a "baj" velük, hogy nem a szabásmintát lehet megvenni, hanem a kész terméket. Legalábbis amiket megnéztem közülük. Így már nem az igazi. [#szomoru1]

GPeti1977

Másodpercenként 25000 * 3 egységugrás.

000000000

kombinálni fogod xy aztalal is?[#wilting]
Munka terület lefedésel galvo nál kitolható vele...[#hehe]

000000000

kombinálni fogod xy aztalal is?[#wilting]
Munka terület lefedése galvo nál kitolható vele...[#hehe]

GPeti1977

Az jó bonyolult lenne egy hordozható akkumulátoros, bárhová felrakható lézer gravírozóra gondoltam, ha sikerül.

000000000

ja értem...

kezelö progit is megirod pc alá?
vagy sd röl startosz majd konrolerel?

GPeti1977

Nem akarok pc-t, csak kiválasztani a kívánt filet, ehhez majd írni kell egy menüt de az nem gond, esetleg beírt számokat betűket.