Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Óriás kerék a konyhába? Szuper !

thayscj6c

15 férőhelyes és a falra is felrakható

robokacsa

gondolom nem publikus a rajz?
pedig sokunknak tetszene.

RJancsi

Sziasztok! Több topicban is téma volt (főleg a "kék lézeresek" körében), hogy hol lehet jó minőségű 2 mm-es rétegelt lemezt "emberi" áron venni.
Kicsit kutattam a neten, és ezt találtam. Ha ebből egymásra merőlegesen 3 réteget összeragasztok, kb. 2 mm jön ki 1000 Ft/m2 ár körül. Szerintetek mennyire járható az út? Max A4 méretben gondolkodom, már csak azért is, mert elég keskenyek a csíkok, egy rétegen belül nem szeretnék toldani. Gondolom a sima D2 ragasztó is megtenné. Amit nem tudok, mennyire marad sík a 3 lemez, amikor kiveszem a présből. Van egy békebeli könyvkötő présem, abban gondoltam a "gyártást". Szerintetek működhet az ötletem?

frob

mindenképp keresztfedéssel rakd össze őket, tulajdonképen így készül a normál rétegelt is, csak annak a belső rétegei többnyire hulladék anyagból vannak...
szóval a tied szuper lesz
viszont mint minden ragasztó, nedvesíti a fát, tehát tuti vetemedni fog, erre találták ki a nagy üzemekben a hő prést, mert nem csak a ragasztó kötését hanem a nedvesség eltávozását is elősegíti...
tehát ha az a békebeli könyvkötő fémből van akkor hajszárítóval vagy más melegítő eszközzel 60-70 fok környékére melegítsd fel és úgy fogd össze.

azért számolj be a végeredményről!

RJancsi

Tudom melegíteni, alul öntöttvas talp (alaplemez) felül acél nyomólap van. Egy szép nagy kb. 30-as trapézmenetes orsója van. Nincs kedvem kimenni a garázsba és lefotózni, de kb. így néz ki csak nem ennyire díszesek az oszlopai.

robokacsa

én épp minap kerestem fel nagykert, de még nem kaptam választ.
ha már idén nem, jövőre mindenképp utánajárok mi a minimális rendelés tőlük, és ha több érdeklődő is lenne, én bevállalom a beszerzést.
itt csak a szállítás, és postázás lesz gond a tételek szétosztásakor. de majd megoldjuk . ? !

Kicsa

Én nekem volt egy próbálkozásom,talán színfurnér lemezekkel.
2 tenyérnyi alapterület volt,sima faragasztóval. Lesúlyoztam egy éjszakára könyvekkel,majd megnéztem. Hát csalódtam...olyan girbe-gurba lett,hogy nem is próbálkoztam többet.
Remélem,te,több sikerrel jársz...

RJancsi

Én is ettől tartok. Ha összejönne, nem lenne rossz. De ha megveszek több, mint 3000 Ft-ért színfurnért, és az első tenyérnyi darab után kiderül, hogy nem műxik a dolog, mit kezdek a maradékkal? Néha napján vágtam 1 mm-es hárs színfurnérból is de nagyon sérülékeny. Így felhagytam vele.

000000000

Ez hasznos is nem csak disz![#taps]
Nagyon jó![#szeret]

PSoft

Volt itt valaki régebben, aki saját maga gyártotta a rétegeltet a kéklézer alá.
Úgy emlékszem, jó eredményekkel.
Talán megszólal,és beszél a tapasztalatokról.(ha olvas bennünket)

RJancsi

Az jó lenne!

niu7vyvp0

Sziasztok

Lenne egy amatőr kérdésem a corellaserhez.
3 menetben vágom át a rétegelt lemezt, de most minden menet után le kell OK zni hogy tovább menjen. Ezt kilehet kapcsolni vhogy, hogy egybe menjen végig 3szor?

Köszönöm!

Devecz Miklós

Elkezdtem építeni a lézer mechanikát.
Ezek az első próbálkozások a mechanikával.
Egy kicsit megfordítottam a hajtást, az anya lett hajtva, az elérhető sebesség egyenlőre 8000 mm/perc.

vjanos

Wow, érdekes megoldás!