Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Csináld meg, azt...add olyannak, aki abban van.:)

RJancsi

Már vágom... Elvben 2x35 perc 200 mm/min sebességgel, 2 mm-es 3 rétegű rétegelt lemezből.

PSoft

Majd, mutasd meg ha kész lesz.[#wave]

RJancsi

Csak ha "vállalhatóra" sikerül. [#awink]

RJancsi

Na, mára meg volt a kudarcélmény. [#merges3] Úgy látszik nedves volt a rétegelt lemez, vagy túl "sűrű" a kivágni való, mert vágás közben a hosszabbik oldallal párhuzamosan középen felpúposodott vagy 5-7 mm-t. Persze elmászott a fókusz, át se vágta meg a fogak is "szellemképesek" lettek. Majd holnap újra megpróbálom...

93kiabn5v

Ezeket milyen lézerrel vágod?

PSoft

Ma van a kudarcélmény nélküli holnap?:)

RJancsi

"Elvben" 4 W-os, az itteni "rossz nyelvek" szerint csak 3,5 W-os kínai kék lézerrel. Pár hónapja kb. 20 eFt-ért lehetett kompletten TTL vezérlésű áramgenerátorral kapni.

RJancsi

Ma sikerélmény van, sikerült minden alkatrészt kivágnom. [#taps] Már csak 5 mm-es fa csapokat kell szereznem az összeállításhoz. Még nem tudom hol kapok, remélem létezik ilyen vékony köldökcsap és nem kell vastagabból  esztergálnom... [#fejvakaras]

PSoft

Vagdosd ki, ragaszd össze.:)

PSoft

[#eljen]
Tényleg két sebességes a Kupido váltója?[#nevetes1]
Majd mutasd meg, összerakva is.

RJancsi

Reményeim szerint holnap arra is sor kerül. Annyi eltéréssel, hogy eredetileg a vállaihoz apró neodímium mágneseket kéne ragasztani, a szárnytövekre meg acél huzal darabokat zsanér gyanánt. Apró mágnesem nem lévén, egy darab textil szalagot fogok zsanérnak használni. Ha összeraktam (és még a fogaskerekek is passzolnak) nemhogy képet, de videót is linkelek róla.

PSoft

Azt hiszem tavaly??? hagytam ott Fehérváron tombola ajándékként.:)

Szalai György

f67nx205

Mennyibe fáj a teljes lézer kit? Koordináta asztal nélkül mennyiből lehet kihozni? Hány milis farost lemezt vágsz vele? Abból készíted ezeket nem?