Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

SándorP

Sziasztok!

Eladó 3.5W-os 450nm-es kék lézer vadiúj, táppal, szemüveggel, 25.000Ft-os irányáron.
Karácsonyi ajándéknak is kiváló (saját részre) :-)))

Érdeklődők kérem telefonon keressenek.
Köszönöm!

Üdv: Sándor
06206217777

svejk

Ezt komplett így vetted?
Hány Amperos az a dugasztáp?

PSoft

Kissé mosott a kép, de én 12V 1A-nek látom.

svejk

Tegnap egy barátomnál beüzemeltünk egy Hebo féle 5W-os kék lézert.
3 mm -es rétegeltet valamelyik Praktikerben sikerült vadásznia nagy nehézségek árán, jelöletlen minőségben.

Sok időm nem volt szórakozni vele, egy menetben 100 mm/perccel mindig, 150 mm/perccel már alapanyag állásától függően vágta át a rétegelt lemezt.
Levegőfúvást egyelőre nem alkalmaztunk.

Mekkora sebesség legyen a cél, aminél már megállhatunk?

Kicsit más...
Mindig azt írják, hogy milyen sérülékeny a laser dióda...
De akkor egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért kell az áramgenerátort külön rakni és az érzékeny diódát vezetékezni, amely vezeték ugye ilyen esetben még mozog is.
No mindegy ha egyszer lesz lézerem biztosan más koncepciót fogok követni...

svejk

Aha... de úgy látom kacsolóüzemű az áramgenerátor, akkor akár még elég is lehet?

Rabb Ferenc

Egy kis képjavítással nekem 12V 2A-nek tűnik...

svejk

"...képjavítással..."

Melyik szoftver tud ilyet?

Rabb Ferenc

A mezítlábas IrfanView. Egy kis kotraszt növelés, élesítsés, nagyítás - és a 12V második karakterével azonos az áram értéke.

Legalábbis és annak (akarom) látni [#integet2]

mex

Valószínűbb a 2A, mert mostanában nem láttam dugasztápon "talpas" egyes ábrázolást.

svejk

Peppe

Nekem is 2A-nek néz ki.

Rabb Ferenc

Mondom, kontraszt növelés, élesítés stb. A többit már majdnem jól írtam [#vigyor2]

svejk

Mint kezdő azért azt már látom, hogy a fókusztávolságot fél milliméteren belül kell tartani a biztos sikerhez.

svejk

helyesbítek, +- 0,5 mm.

RJancsi

Elvben igaz, hogy minél pontosabban beállítod a fókusztávolságot, annál jobban vág. Ám a 3 mm-es lemeznél hová állítod (fél mm pontosan)? Viszonylag kevés lézert láttam, ahol a "Z" tengelyt is szoftveresen lehet mozgatni. A legtöbbnél még motor sincs, kézzel állítod vagy a fejet vagy az asztalt. Az meg elég macerás, ha két (három) nekifutásra tudod csak átvágni az anyagot és minden indítás előtt kézzel kell a fejmagasságon állítani. Nem elegánd megoldás, de én az anyagvastagság közepére szoktam állítani a fókuszt. A 2 mm-es lemeznél ez ugye +/- 1 mm alul-felül, de 55 mm-es a fókusztávolságom, így belefér a tűrésbe. Legalábbis úgy tapasztaltam. Nekem a 2 mm-es rétegelt lemez ha jobb minőségű akkor 1 menetben 150 mm/min sebességgel vágható. Ha a középső réteg ipari hulladék, akkor 100 mm/min-nel is is el tudom vágni. Bár az én lézerem csak 4 W-os (a kínai adatlap szerint), valójában ki tudja??? Egy 12V 2A-es dugasztápról megy, de ez hajtja meg a lézerfej és a driver hűtőventilátorait is.