Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem túlzás.
van az a hullámhossz amit az emberí bór szinte teljes egészében visszaver.

Ezt figyeld, jobb mint a radír ! [#nevetes1]

000000000

Ha elnyeli az rég rossz !
Ebben az esetben a visszaverődés a lényeg. [#papakacsint]

PSoft

Igen, volt már téma.

Úgy van, ahogy írod.
Többször gravíroztam CO2 lézerrel, többféle színű elox. alu lemezeket.
De, feketét pld. a kis kék 2W-ossal is...jó eredménnyel.

000000000

de a kreolt viné![#vigyor][#eplus2]

4hn8tyre

Érdekeltek a válaszok csak küzdöttem a dolgokkal :) egyébként így vág ferdén /___ / és co2 lézer 100w-os  oldalanként egy 2-3 tizedet belerak...

f67nx205

Sziasztok!
Lemezt 3miliig milyen megoldással lehetne vágni lézerrel?

RJancsi

Talán nem mindegy, hogy karton, plexi, rétegelt fa, alu, acél, kerámia stb. lemezről van-e szó...

f67nx205

Igen bocs lefelejtettem hogy acéllemez. Youtubeon látok videókat 180-200wattokkal vagnak 2 milis lemezeket.

4774pkkn

Például HSG B1325M CO2 290w-os lézerrel,segéd gázzal "baráti áron" 8 800 000,-ft nettó áron !!!!

ium8w94xp

Javítottam ilyen lézer hűtőjét. Festéket, rozsdát, különböző bevonatokat szednek le vele fémről. Védőszemüvegben használják. Megmutatták működés közben, de nem volt sok idő szórakozni vele, mert siettünk haza. Nem raktam volna a kezem alá. A lényeg, hogy létezik itthon is és használják.

f67nx205

Mas megoldas nem letezik? Csak a plazma relative olcson?

f67nx205

Épített már valaki a csoportból lézervágot amivel 1-2-3 miliméteres acéllemezt tud vágni? Tudna írni árat, véleményeket?

RJancsi

Sziasztok! Tudtok olyan oldalt a neten, ahonnét "izgő-mozgó" rétegelt lemez makett "szabásmintát" lehet letölteni? Próbáltam mindenféle keresőszóval, de csak fotókat, videókat találtam. Nem fogaskerekekre gondoltam, inkább valami ilyesmire.

Devecz Miklós

Tegnap én is rákerestem ilyenekre, de csak fizetőst találtam.

RJancsi

Egyet találtam, de nem vagyok szerelmes hangulatban. [#nemtudom]