Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

zozo

Nem tudjátok, hogy CO2 vagy dióda, nem tudjátok, hogy így ferde  \|  vagy így   |/   vagy így  /\  vagy így \/  [#nevetes1]

000000000

Nem, mert a kérdezőt nem érdeklik a válaszok.

De, attól még a válaszok lehetnek igazak.[#nevetes1]

PSoft

"Én, ha elállítom a fókuszpontot 50 ről 70 mm re. jó széleset és jó ferdét vág pl. 5 mm -es plexibe."

Gondolom, ha 5 mm-es plexit emlegetsz, akkor CO2 lézerről beszélsz.

Egyszerű a magyarázat a vázolt jelenségre...
A fejtükörrel lefordított nyaláb, nem középen, hanem valahol a szélén halad át a fókuszlencsén.
A "jó széleset" az ok. De a "jó ferdét", az csak akkor lehet.
Egy példa:
Négyzet vágás, bal felső sarokról indulva...
"X"+ merőleges, "Y"+ merőleges, "X"- merőleges, "Y"- ferde.

thayscj6c

Hali!
Igen, amíg nem állítottam be én is a lencse közepére a nyalábot, addig ferdén vágott. Most a 10-es plexit igaz egy kicsit homorúra vágja, de merőlegesnek mondható.

PSoft

Kevés optikai rálátással belátható...
(huhh):)
A kb. 4-6 mm átmérőjű vetített nyaláb, csak a lencse középpontjára,és arra merőlegesen "célozva" hoz jó eredményt.[#wave]

000000000

Érdekes.
Ez a CO2 lézer kontra fázis retarder esete is lehetne.

PSoft

Szalai György

Volt már tárgyalva, hogy a feketére eloxált alu felületet letisztítja-e fémtisztára a CO lézer?
(Az Esztergálás topicban, géptábla felújítás/rekonstrukció témához kapcsolódva.)

frob

ha feliratozás a cél , akkor igen, ha tényleges fekete rész eltávolítása, akkor megfelelő energiával szintén nyerő lehet.

van ilyen készülék ami pont erre hivatott

000000000

6:42 körül van egy érdekes rész.
Mindenki úgy értelmezi ahogy akarja !
De ez NEM  CO2 lézer !!!!!

000000000

És a lemaradt link

000000000

infra![#vigyor]

Csuhás

Látott valaki ilyen eszközt működés közben? Magam nem tudok megszabadulni a videó trükk érzettől. Ezzel a videóval azért bizonyítottnak is gondolom. Eddig se láttam sehol a videókon védő szemüveget, de itt ahogy rámegy a nyalábbal az ujjára és még csak fel sem szisszen.. no ez már túlzás.

000000000

infra tartomány nagyrészben elnyeli az emberi szövet..[#vigyor0]
persze nem kw nyi méretekben...[#vigyor]

93kiabn5v

Sziasztok. Tudtok ajánlani ehhez egy elfogadható árban egy diódat? Ezt építenem. Köszönöm.
3dpburner