Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Ilyen még nem volt, ideje kipróbálni.
Lehet, hogy nem lesz működőképes, de egy próbát megér.

PSoft

Miért a hajtott anya a döntés?
"X" vagy "Y" lesz belőle?

kaqkk007

Lehet hogy kevés volt a mozgatott tömeg ezért kellett még a steppert is rátenni a kocsira [#conf][#vigyor5]

Devecz Miklós

A menetes szárral kísérletezek (16 mm menetemelkedés), ha az orsót hajtottam, valahogyan nem volt az igazi, állandóan be akart feszülni, így viszont nagyon jól szalad. Két csapágy fogja közre a szíjkereket.
Ez lesz a két szélső hajtás, külön-külön motorral.

Kelepeisz Lajos

Egyszer egy srác mutatta hogy az ő marógépén ugyan így volt megoldva a hajtás X-Yon is, ő azt mondta hogy azért kellet ez a megoldás mert nagyon hosszúak voltak az orsók és nagy sebességnél beremegtek volna, de ha az anya van hajtva akkor ez a veszély nem áll fenn.

Devecz Miklós

Az "Omega" hajtáskor is cipeli a motort, ott nem reklamáltál. [#wave]

Ez csak egy kísérlet, ha nem jön össze, akkor a többi előző projektem sorsára jut, legfeljebb szétszerelem.

kaqkk007

Igen ha a hidat viszi még előnyös is mert az orsó nem remeg be nagyobb sebességnél , teljesen jó megoldás.

thayscj6c

Kössz!
Hát igen

kaqkk007

Egyébként nem reklamáltam  (irónia akart lenni) úgy látszik a vigyort nem vetted észre [#vigyor5]

Devecz Miklós

Értem én a viccet, nem is úgy fogtam fel. [#nevetes1]

szf

Gyárilag is vannak így gépek. Pedig azok lassan forognak.
Ha egyszer felém jársz akkor kapásból 3 mutatok.

PSoft

Tudom, én magam is építettem már hajtott anyás gépet.
Ismerem  előnyeit, hátrányait.
Pusztán Miklós gondolatmenetére voltam kíváncsi.

Devecz Miklós

Nálam felesleges a gondolat menetet keresni.
Ha egy ötlet megtetszik, akkor kipróbálom. Ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor megy a süllyesztőbe.

PSoft

Hosszú parkolópálya után, ma délután végre "beüzemeltük" ezt a remek kis szerkezetet.
 [#t19p60725#]
Kiválóan teszi a dolgát, nagyon örül neki a kollégám.
[#wave]

Devecz Miklós

Na látod, ha nem kísérleteznék, akkor ez sem jött volna össze. [#integet2]