Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

harima

Ilyen hűtéssel szeretném használni, ventilátorral a végén.
Az egész alumínium, a belseje is amibe a diódát kell rögzíteni.
Ez elég lenne hűteni?

Rabb Ferenc

Egy naív kérdés: miért akarod leszedni a lencsét?

harima

Mert lencse gondolom kell a fókuszáláshoz.
A plusz lencse nem rontja a teljesítményt?

000000000

Használható  a saját lencséjével is de még kel egy elö optika hozzá !

3 rétegü lencse 400nm ...  

000000000

Amibe a dioda bele présled anak min vörösréz kell legyen gyorsan elviszi a höt a külsöház lehet aluminium... (ahogy rézmagos/ alu cpu hütök pcnél)!

harima

Köszönöm a segítséget!

000000000

Ezek bevonatos lencsék 1..2% veszteségel dolgoznak !

Ha kedved van plusz költségre még hajszálal jobb g2 néven fut nem 5x jobb a 800 ft 3 rétegütöl !:)

g2 lencse

000000000

Én most rakom össze egy elmarat modulomat lesz bene pár biztonsági kiegészitö még pl hövédelem ha a venti megálna![#vigyor0]

KD9700 45..50C NC tipus hövédelem

harima

Jó dolog az a hővédelem.
Csak sorba kell kötni a diódával?

Kelepeisz Lajos

Nekem van idehaza ugyan ilyen klixonom fém 40'C kapcsol én is erre a célra vettem csak végül nem raktam be mert nem láttam értelmét.

Kelepeisz Lajos

Ha esetleg kell neked adom.

Kelepeisz Lajos

A diódával tilos, az áramgenerátor betáp oldalát tudod megszakítani vele és ha túlmelegszik teljesen lekapcsolja, vagy sorba kötheted vele a vezérlést is, akkor túlmelegedés esetén az áramgenerátor vissza áll alapáramra (kb 200mA).

frob

de rontja persze, de az a lencse egyben nyalábformáló is , ha nincs akkor még ragyibb lesz a kilépő fény formája szerintem

PSoft

Milyen érvek alapján született a "nem rakom be" döntés?

Kelepeisz Lajos

Mert ha órákat megy akkor is csak langyos, még ventilátor nélkül is csak nagyon sok idő mire túlmelegedne, ha egyáltalán túlmelegedne, ahogy múltkor említettem is hogy összesuszteroltam egy olyan áramgenerátort hogy 6V os tápfeszröl is üzemel, így teljes kivezérlésnél is kb 1V feszültséget kell elfűteni.