Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Én csak a vonalakat szoktam eltüntetni, ahogy korábban írták, csak egyszeruen nem értem hogy nálam mi lehet a bibi. Az se gond ha mind a kettő géphez kapott szoftver fent van egyszerre?
Mert fura hogy a másik neve sincs szépen kitölti a gravir manager géphez tartozó részeket a corel pedig nem.
Vagy esetleg azt nem lehet beállítani hogy előbb a szöveget legravirozza utána pedig vektor mentén legravirozza a korvonalakat? Csak mert ezzel a megoldással is szerintem gyorsabb lenne a folyamat mint most.

Rico

Szia!
Most tanulom én is a vágást és gravírozást(nagyon szépen köszönöm RJancsi segítségét)!
 Lehet butaságot írok! Amennyiben én az egészet egy közös "center" pontra hozom és utána kijelölöm egyszerre a vágást és gravírozást (egy kijelölő négyzetben), akkor utána nekem szépen vág ás gravírozik egymás után.
 De abban a pillanatban,ha külön először a gravírozást,majd a vágást jelölöm ki,nekem is elcsúszik! Próbáltam PSoft leírása alapján (elnézést a pofátlanságomért,amiért kipróbáltam,bár nem nekem írta),de külön menetenként is új kiinduló pontot vett fel a gép és állandóan elcsúszott minden nekem. Hiába töröltem ki az adott ábrából és csak egy menetet hagytam benne jóvá, mindig elcsúszik,mivel a kiinduló pontot az adott ábrához igazítja!
 Még egyszer bocsánatot kérek,ha butaságot írok!

000000000

objektum zárolása!
és nemfog elcsuszni soha....[#integet2]

niu7vyvp0

Szia

Hogyan tudsz egybe kijelölni gravírt és vágást? Nálam a kis ablakban v. gravírt tudok kiválasztani v. vágást.

PSoft

Nem a "kis ablakban", még a Corel-ben.
Rengeteg,  jó tutorial van a CorelLaser-hez(is) a neten.
Pld. ez is:

000000000

Ezt se tudtam kihagyni ha már pokemon [#nevetes1]

niu7vyvp0

Szia,

Ami "kis ablak" felugrik 1:20nál, na az nálam nincs, nekem egyből a következő jön be, de ott is üres a company és a model sor :( Ez okozhat bármilyen problémát? Csak a másik "neve sincs" plugin-nál van szépen kitöltve. Meg én mindig a gravír ikonra megyek rá és ott választom ki a vágást/gravírozást, lehet ez is rossz lépés így?
Van 2 pohár alátét amit gyors kivágok, utána megpróbálom újra rakni a corelt és csak az ő lézeres pluginját a másikat nem, hátha akkor szépen kitölt mindent.

gaben

Szia Béla,

ez a Corel laser szoftver ingyenes vagy fizetős verzió?

köszi, Gábor [#wave]

morvfer7

Tegyük fel, hogy a következő mintát szeretnéd gravírozni, majd a kör vonalában vágni: 1-es kép

Hogy a gravírozás és a vágás ugyanarról a pozícióról induljon, meg kell neki adni a bal oldali és a felső kezdő pontot, ezt egy nagyon pici pont formájában: 2-es kép

Ha meg van adva a kezdő pont, természetesen a segédvonalakat törölni kell, de a pont marad: 3-as kép

Most kitörölni a vágás vonalát, marad a gravírozni való rész és természetesen rajta a kezdő ponttal, ahova a laser tesz egy pontot gravírozáskor is: 4-es kép

Gravírozás után a vágási vonalat hagyjuk meg, a gravírozott részt töröljük, itt is meghagyjuk a kezdőpontot és vágást indítunk: 5-ös kép

Ha nem adsz meg kezdőpontot, akkor a program mindig ott kezd vágni és gravírozni, ahol a bal és a felső 0 pontja van a mintádnak, vágáskor és gravírozáskor is.

PSoft

A kínai adja a géphez a szoftvert is, rajta van a géphez mellékelt CD-n.(CorelLaser,és a LaserDRW is)
Amúgy, szabadon letölthető, ingyenes mindkető.
Pld. innen.

gaben

Köszi szépen. [#eljen] [#wave]

niu7vyvp0

Na ezt ebéd után ki is próbálom, eddig nem adtam meg ilyen pontot, hátha bejön, köszönöm :)

niu7vyvp0

Szia

Na meglestem pár videót és a kisablakban beállitottam mindent ugy ahogy a videokban volt. Egyből más lett a végeredmény, igaz meg nem tökéletes. Aztán jött a kezdőpontos javaslat és végre úgy tűnik h működik :)
Még annyit kell finomítani hogy most eleg mélyen graviroz azt kell visszabb vennem vhogy, meg 2szer megy végig a vágás mentén, ezt v 1re kene állítani v 3ra, ezen meg kell gondolkodnom hogy hogy kéne.

prinx

Üdv!
Lehet hogy hülyességet mondok (igaz nem vagyok lézeres szaki, de a cnc-be jártas), itt nem müködne a nullpont eltolás?
Tegyük fel hogy az adott gravírozot munkadarab közepére van felvéve a nullpont és a vágást is oda teszed akkor elv ugyanoda kellene visszaállni mert egy a két munkafeladatnak a nullpontja...
Lehet hogy a lézernél nem müködik ezért ha butaságot mondta elnézést mindenkitől!

Üdv H.Attila

prinx

Gyors írtam egy példa programot így talán a mondani valóm érthetőbb:

;Átm 60mm Kör gravírozás
N370 G54
N375 G0 X0 Y0
N380 Z10 S2400 M3 M8
N390 Y30 F300
N385 G1 Z-0.1 F1000
N395 G2 X0 Y30 I=AC(0) J=AC(0)
N400 G1 Y0

;100*100mm négyzet vágás
N370 G54
N375 G0 X0 Y0
N380 Z10 S2400 M3 M8
N390 Y50 F300
N385 G1 Z-3 F1000
N390 X50
N400 Y-50
N405 X-50
N410 Y50
N415 X10
N420 G0 Z50
A fordulat és a Z tengely programozást ne vegyétek figyelembe a lézernél nem tudom hogy müködik.