Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

A videón ennek a stenciljét vágta.

guliver83

Itt pedig az X tengely 80-ezres sebességgel és 60-ezer pozicionálással.

000000000

60-ezer pozicionálással?
Az nem a mm/sec/sec ?

guliver83

000000000

Elég lesz az az elméleti kb 0.065mm-es lépés felbontás ?

guliver83

Nem hiszem!
Csak gyorsan így állítottam be a tesztre, mert úgy gondoltam, hogy nagyon feszesen mozognak kézzel a tengelyek vagyis az Y tengely, de nem jelent gondot a kicsi motornak.

000000000

Szervónak nem gond ha kicsit feszes, mezei léptető már eldobta volna magát.
Sajnos sokan ezt nem értik meg, hogy a léptető meredeken zuhanó nyomaték görbéje és a szervós rendszer szinte végig konstans nyomatéka nem említhető egy lapon.
A nyílt hurkú léptetős nagy előnye a feldobom a tengelyre beállítom a felbontást és kész, tud amit tud. (kompromisszumok kötése kötelező)

guliver83

Először azt hittem hogy nem bírja majd el mert ez a legkisebb motor azt hiszem a NEMA 17 méret de iszonyatosan erős a méretéhez képest.
Van jóval vagyobb is belőle de így már fölösleges rátenni.

000000000

A visszacsatolás azaz szervós rendszer előnyei. ( közel konstans nyomatékgörbe )
Mellesleg mennyire sikerült beállítani a pályakövetési hibát 80,000mm/min-nél ?

Kelepeisz Lajos

Valaki tudna segíteni hogy ezt a sikolemezt hogy képzeljem el, milyen szerkezetü mik a tulajdonságai? Köszönöm.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm az infót, de ebből számomra nem derült ki milyen tulajdonságokkal bír?

svager

Könnyű,könnyen vágható valami habosított műanyag.
Jól hajlitható viszont elég sérűlékeny,( már a körömmel is meg lehet karcolni) asztalosok sablonnak használják.

Kelepeisz Lajos

Akkor jól gondoltam.
Köszönöm szépen a segítséged, lehet veszek egy táblával, biztos könnyen viszi majd a lézer.