Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Rico

Közben rájöttem,hogy lehet túlkomplikáltam a dolgot és a szöveget kivágja a gép gond nélkül. Videóban láttam, hogy a haladási irányt jelző nyilak a betűk mind a két oldalán voltak amit én sehogyan sem tudtam beállítani, ezért gondoltam a másik oldal kijelölése nélkül nem lehet kivágni, így meg sem próbálkoztam vele.
 Viszont a segítségeteknek köszönhetően most  elmélkedtem, hogy gravírozásnál sem kell megadni a másik oldal vonalait és mégis kigravírozza a gép.
 De akkor mit lehet elérni azzal ami a videóban volt, hogy a folyó szöveg betűinek mind a két oldalát kijelölte?!
 Most a videót sem találtam már meg, pedig ezen elmélkedtem napok óta, hogy milyen idétlen vagyok... [#zavart2] [#falbav]

RJancsi

"folyó szöveg betűinek mind a két oldalát kijelölte".

Mire gondolsz? Ha lézerrel akarod kivágni a betűket, nyilván mind a két "oldalukat" ki kell jelölni, azaz vágni.

Egyszerűbb lenne (legalábbis nekem), ha beszúrnál valami képet amin látszik mi a problémád.

000000000

NDB7875 to tps92640

frob

A tápod kijelzőjét hol vetted vagy az kompletten a táp is és csak dobozoltad?

000000000

1kw eaton kapcsitáp 50v dc forrás ehez van kettö programozható digitális dcdc (dps5015) igy van dobozolva ahogy látszik[#vigyor]....

000000000

power...

PSoft

Egyik lézeres kollégának...
(illetve, mindenkinek):)
Scan Gap settings táblázat.

Kelepeisz Lajos

Köszöni a kolléga.[#vigyor3]

PSoft

frob

Köszönöm!!!

remrendes

En is ezeket a bolygomuves hajtasokat nezegetem egy ideje, kezdenek mar elterjedni kinaban is.

niu7vyvp0

Sziasztok

Most van időm gyakorolni de sajnos nem jon össze sehogy se ez a gravírozás utáni vágás :(
Mellekelek képeket. A programot mi szerint kellene beállítani, mert ahogy a kepen is látszik fent a gépet nem ismeri fel lehet ez a baja? Mert eleg nagy az elcsúszás.

morvfer7

Milyen oprendszer alól próbálod?
Volt már itt szó róla, hogy eloxidálódik az usb csatlakozó és ha nem mindig csatlakozik, meg kell a kontaktot tisztítani az usb kábelen és a vezérlőkártyán is, de a számítógépen sem árt, ha olyan körülmények között van használva.

niu7vyvp0

XP ről megy, de a másik program amit adtak a géphez az tökéletesen felismer mindent, de corel több mindent megeszik és jobban átlátom már. Csak így nagyon lassan haladok :(
Meg érdekes hogy a kisképernyőn jó helyen van minden, látszik hogy a körvonalat figyelembe veszi de mikor dolgozik meg mégse. Azért kérdeztem, hogy esteleg lehet nem jó valamilyen beállításom mert, csak az asztal méretét vettem le a gyári 400x400 mm-ről 300x200mm-re, máshoz nem nyúltam.

morvfer7

XP-ről valamikor nálam is ment, akkor azzal nem lehet gond.
Az asztal méretezés sem csinál ilyen problémát.
Leírom, én hogy csináltam akkoriban a hasonló gravírozás után vágás dolgot:
Corelből csináltam úgy, hogy a kész megtervezett mintából
 kinagyítva megjelöltem 1-1 ponttal annak a képzeletbeli, (vagy akár meglévő, ha épp négyzet alakú lesz a vágás a végén) négyzetnek a 4 sarkát, ami befoglalja a teljes mintát, majd első körben kitöröltem azt a részt, amit később vágni kell, az így kapott képet elmentettem akarmi-gravir neven. Itt annyi lesz, hogy gravírozáskor egy alig látható pont kerül az anyagra, viszont ezek a pontok fogják biztosítani, hogy mikor újra elindítod a laser managert, a vágás arra a pozícióra kerüljön, ahova kell. Majd az eredeti mintát újra megnyitva ennek a fordítottját, tehát kitöröltem a gravírozandó részeket és a maradékot elmentettem akarmi-vagas neven. Így már külön van, amit gravírozol és külön a vágni való, innen pedig behívod a gravírozni való mintát, megnyitod a laser managert és gravírozol. Ha kész a gravírozás, nem nyúlsz az anyaghoz, hanem bezárod a laser managert, behívod a vágás mintát, újra megnyitod a laser managert és vágsz.