Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Nem tudom pontosan, hogy arról a lemezről van szó, vagy másról, de én egyszer próbáltam az 5 mm vastag akkor úgy mondták, hogy habosított műanyag lemezt co2 laserrel vágni, de esélytelen volt, mert csak kormolta az egészet, nagyon ronda lett és korom fekete a vágás.

guliver83

Még nem állítottam semmit rajta komolyabban csak szórakozás miatt indítottam el hogy mennyire bírja majd megmozgatni a mechanikát.
Majd akkor szórakozok a beállításokkal ha benne lessz a dobozban.
A K40 helyére lett betervezve.

Kelepeisz Lajos

Esetleg ha valakit érdekel megtaláltam a számomra tökéletesen vágható anyagot, 190ft egy tábla jó gyorsan vágható még kék lézerrel is, és ahogy láthatjátok az a 100mm es kör bőven elbírja azt a nehéz trafót, szóval jó masszív anyag, szaga alig van.

PSoft

Le a kalappal Pista![#eljen]
Előtted is, és a sok-sok segítő kéz előtt is.

Ha nem tudnám...el se hinném, hogy ez a gép az utolsó porcikájáig ott készült Fehérváron, a műhelyedben.
Egy igazi profi gép lett belőle, csak gratulálni tudok hozzá![#worship]

frob

Ez nagyon ott van a szeren!
mit vágtok vele? valami szövetnek látszik...
mekkora a lézer teljesítmény?

mesélj róla!
már ha nem titok :)

Devecz Miklós

Látom elkészült.
Nagyon jó lett, gratula! [#wave]

gaben

Pista,

ez igen gratulálok! [#worship] [#eljen]

Komoly kis gépnek tűnik, esetleg paramétereket lehet tudni róla?
Vagy esetleg egy hosszabb videót?

üdv, Gábor [#wave]

Rico

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Olyan kérdésem lenne, hogy folyó szöveget szeretnék kivágni, de nem tudom beállítani a gépet a körbevágásra.
RDworks 8 amit a géphez kaptam vágó program.
 Hogyan lenne lehetséges beállítani ezt a funkciót.
Tehát nekem körbevágott szövegre lenne szükségem, azaz a "kieső" rész kellene szépen kivágva.
 Milyen sebességgel és erősséggel érdemes 3mm nyír lapot vágni?
 Sajnos vagy egy menetben nem tudom kivágni, vagy két menetnél az egyik oldal szép egyenes a másik pedig "szöges" lesz, tehát nem 90° a vágás.
 Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!

Varga István

Köszönöm Béla!

Ehhez Te és Tibor is sokat segítettetek![#wave]

Varga István

Szövetet, bőrt, szivacsos anyagokat.

100W-os Co2 cső
12, 7, 2Nm-es léptecsek 30m-es gyorsjárat, alsó-felső helyi elszívás, UC300, UCCNC

Varga István

Teszek majd fel hosszabb videó linket.

frob

köszi!
100W al a bőr milyen, büdi, utána még meg kel munkálni, vagy már készre lehet varrni a terméket belőle?

motion

Hali,
Ez a jelenség -"szöges lesz"- azért van, mert nincsenek a tükrök jól beállítva és a sugár nem a lencse közepére esik.
Állítsd be a tükröket, a többit meg neked kell kitapasztalni...
Én is ezt a progit használom, de vesszek meg ha értem ezt a "körbevágás" dolgot...

RJancsi

Szerintem csak sima infó, hogy nem a "tábla" a végtermék, hanem a kivágott betűk lesznek felhasználva. Mechanikus gravírozásnál nem mindegy, hogy "kívülről" vagy "belülről" járja körül a körvonalakat, de lézernél elhanyagolható a szerszám "átmérő".

Rico

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
 Közben megoldódott a problémám egyik része. A "szöges" vágás megszűnt miután a fókusztávolságot (azt hiszem így hívják) közelebb vittem a fa felületéhez. Kb.:18mm volt most levittem 10mm-re, bár féltem tőle,hogy nem lesz-e baja a fejnek a kis távolság miatt. Elvileg úgy küldték el a gépet,hogy beállítottak mindent, amit egy videóval és a géppel készített próbadarabbal is bebizonyítottak, amelyet betettek a szerszámos ládába.
 Nekem maga a felirat kellene, tehát kivágni ki tudom a táblából. Körbe kellene vágnom a folyó írást, azaz vannak pontok,ahol a betűk kapcsolódnak egymáshoz. "Boldog Karácsony" feliratot szeretnék készíteni két sorban egymás alatt azaz felül lenne a boldog, alul a karácsony. Nem találtam sem videót sem leiratot ennek a módjáról.
 Közben előjött olyan probléma, hogy ha két vágást kell csinálnom, azaz lesz pl.: egy 40mm-es és 50mm-es vágás, ha külön-külön vágom elcsúszik a kezdőpont. Ezt nem lehet valahogyan ki küszöbölni szerintetek?
 Elvileg ha egy menetben azaz egyszerre csinálom a vágást nincs ilyen gond, de ha külön akarom őket vágni, rögtön elcsúszik a kezdőpont.
 Bocsánat, ha nem túl jól és érthetően fogalmazok.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!