Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Szia,

Nem gondoltam, hogy van ilyen lehetőség is. Ezt az egyet nem sikerült vele átkonvertálni :( többi megy szépen :)
3D led lamba

svejk

Ha csak simán egy lapra fekszik a szíj akkor sem leng be.
A nyúlás persze marad,de azt a szíj szélességének megfelelő megválasztásával kordában lehet tartani.

svejk

Hány percnél kell kigúvasztani a szemem, hogy lássam a csodát?

Kelepeisz Lajos

Természetesen aki már mindent látott annak már nem lejet újat mutatni.

svejk

A francot, komolyan!
Olyan béna, rángatózós az a videó hogy nem bírtam végignézni, de célspecifikusan kíváncsi lennék a megoldásra.

000000000

Én is elszédültem már az elején annyit rángatja a kamerát. [#guluszem1]
Azon kívül, hogy széles szíjakat használ és léptetőmotor mozgatású szervó rendszer van rajta más érdekességet nem láttam.
Mint mondtam már szervót kell használni abból is inkább AC PL: Allen-Bradley CSD3 vagy Yaskawa Sigma 3-ast
Ezeknek a hangolhatósága félelmetes tudást rejt és a rezonancia is biztos kiküszöbölhető.
Nyílt hurkú léptetős rendszer legyen az akárhány fázisú 100%, hogy felejtő !

guliver83

Egy kicsit megmozgattam a gépet.
Mach3 Y tengely 5000 sebesség 5000 pozicionálással.

guliver83

Ez egy Zárt hurkú léptetőmotoros hajtással !

000000000

Nekem is ez a gondom ezért nem használom 10000mm/s/s gyorsítással és 60000mm/min sebességgel a gyorsjáratot !
Csak annyi különbséggel, hogy ezt egy 40-50kg asztallal együtt is így elrángatja a betonon ! [#nevetes1]

guliver83

Lehetetten ilyen nagy sebességgel használni!
Egyszer majdnem le is esett a gépről [#taps]

000000000

Nem is az Y tengelyt kell rángatni ilyen őrült módon hanem a jóval kisebb tömegű X-et
Csak nekem az X mozgó tömege is a kb annyi mint neked az Y tengelyé.
Mondjuk 200 Watt taszigálja. (sajnos nem volt kisebb AC hajtásom felesleges) [#whatever]

guliver83

Teszteltem az Y tengelyt 3000 sebességgel és 3000 gyorsulással úgy a tökéletes neki

000000000

Mondjuk nagyban megnézve a videót még szemmel is látni a túllövéseket.
Tehát az 5000mm/s/s gyorsítás erős oda.
Vagy próbálj még egy kicsit a visszacsatoláson keményebbre állítani.
Igaz akkor már félő gerjedés lesz a vége.

guliver83

Ennek a kicsi mechanikának bőven elég a 3000 sebesség azzal szépen megy nem rángatja annyira.

000000000

Ez egy régi videó itt még csak provizórikusan volt összedobva a masina. (azóta a tükörképe lett)
Szoftveresen le van korlátozva mivel az asztalhoz csak 2 patentfogó rögzítette akkor
Fóliát vág 1000mm/min-el 1000mm/s/s gyorsítással.
Csak, hogy némi elképzelés legyen milyen a masina.

Aki mobil netről van annak a figyelmébe, hogy a videó 1 perc 2 másodperce 121 Mb !!!

https://drive.google.com/video