Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Nem rossz, de a Yaskawa Sigma 3-as SKF lineáris egységgel amiben 20-as emelkedésű golyósorsó mozgatta attól még én is megijedtem !
Elneveztük transzportálónak ! [#wow1]
4000 RPM-et tud MAX a 200 Wattos motor ami 4000RPM x 20mm = 80,000mm/min vagy 1333.3 mm/sec
Egy szempillantás elég volt a 350mm-es utat végig járnia. (0,262sec)
A mostani kis kék gravírozom se semmi a Sigma 1-es vezérlőkkel és a 200 Wattos motorokkal.
Viszont ott csak 16 az orsó emelkedése , így a maximum sebesség 64,000 mm/min vagy 1066.6 mm/sec
De ezt a tempót már a asztal se bírná ki amin most van a masina.
CO2 lézerrel se hiszem, hogy ki lehetne használni ekkora tempót.

000000000

Ez egy régi videó itt még csak provizórikusan volt összedobva a masina.
Szoftveresen le van korlátozva mivel az asztalhoz csak 2 patentfogó rögzítette akkor [#nevetes1]
Fóliát vág 1000mm/min-el

Aki mobil netről van annak a figyelmébe, hogy a videó 1 perc 2 másodperce 121 Mb !!!

https://drive.google.com/video

PSoft

Egy szokatlan, vagy inkább csak érdekes?...megoldás a hajtásra.

Kelepeisz Lajos

Jól néz ki, kár hogy ez a csak vidón láthatok ilyent kategória.[#vigyor3]

000000000

Ezzel az erővel rátehette volna azt a nagy bordás kereket is közvetlen a szíjra. [#nemtudom]
Nagyjából ugyanakkora felületen érintkezne mint az a két kisebb kerék.

000000000

fogasléc hajtás gyors hajtás lehet....

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ezt az oldalt itt találtam (talán vjános linkelte be) cnc world. Nagyon jó dolgok  vannak fenn de sajnos a cdr kiterjesztést nem tudom megnyitni a lézeremhez kapott corellal :( Coreldraw12 esem van. Milyen megoldással lehetne megetetni vele?

Előre is köszönöm!

000000000

Gyors is mert a síkágyas plotteren 1:60 áttétellel is 5000mm/min-es gyorsjárattal ment DSSC szervó vezérlővel.
Ott 1 körülfordulásra a fogaskerék 100mm-ert tett meg a fogaslécen.

LittleSV

Szia. X5 corel?

freewind

Hello!
Telepíts egy újabb CorelDraw-ot is, amivel be tudod tölteni a képeket, majd mentéskor ki lehet választani, hogy melyik verzióba mentse el.Így át tudod konvertálni 12-esre.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Tegnap írta Robi hogy ő 3fázisu lépetőket használ a gépébe, valaki tudja hogy miért, ez drágább meghajtás, szebben jár, mibe más mint egy nolmár léptetőmotor? Köszönöm.

Szalai György

Magasabb sebesség, kevésbé eső nyomatékgörbe, kisebb lépésszög, csendesebb járás.

Kelepeisz Lajos

Mégsem olyan elterjedt, alig kapni idehaza, Klaviónak van de nekik is csak nagy nyomatékú, ennek mi lehet az oka?

000000000

Használj szervót DC, AC vagy Brushless !
Az AC nagy konfigurálhatósága miatt az esetleges  rezonancia is kivehető !