Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Nem, de gyanítom kellene.

000000000

igen meg zárolhatnál réteget vagy objektet is az tuti nem mozdul el mello alat!:)

z2a2u8wf

Írtad a gép hosszát és szelesseget.  De milyen magas?  Oldalára fektetve se megy be?

PSoft

Nincs ennek a fájl-nak semmi baja.:) (3. kép)

Gravírhoz, vedd el a vágási vonalak vastagságát,(nincs)és hagyd a helyén őket.(4. kép)
Indítsd a gravírt a megfelelő beállításokkal.(sebesség/power)
Ha végzett, a gép visszaáll a kezdőpontra...

Mikor kész a gravír, add vissza a vágási vonalak vastagságát,(hajszál)és töröld a gravírozandó szöveget belőle.(5. kép)
Indítsd a vágást a megfelelő beállításokkal...
(vágásnál, érdemes a max. felbontásra(1000 dpi) állítani a gépet)

A kezdőpontból fog pzícióhelyesen indulni a vágás. Ha végzett, megint csak ugyanoda áll vissza.
Jónak kell lennie.

000000000

1000dpi vel mennyi pontbol tudja összerakni 1 pixelt szerinted a k40 gép?

motion

Sziasztok

A nyáron észrevettem hogy gyengült a lézerem teljesítménye.
Betudtam annak hogy végül is csak egy kínai cső...
Aztán vagy 2 hete valamiért le kellett vennem a víztartály tetejét és akkor látom hogy a víz megromlott. Büdös meg kicsit algás is volt. Természetesen ioncserélt vizet töltöttem bele, de már nem emlékszem hogy kevertem e hozzá vmi vegyszert.
Tegnap vettem új vizet meg öntöttem bele fagyállót.
Ma próbálom és lőn csoda, a cső újra a régi. Vagyis újra új :-)
Korábban volt szó róla hogy a víz okozhat ilyet, most ezt én is megerősítem. Kb. 20% volt a gyengülés.

A régi csövem vizébe (20 l)raktam egy liter háztartási hipo-t, azzal nem is volt semmi gondom se vízzel se csővel.
Szerintetek mehet vissza a hipo vagy vmi mást kellene inkább használni. Végül is nem volt olcsó a cső és nem akarom ilyennel befolyásolni az élettartamát.

LittleSV

...és a magassága? De feltételezem nem K40 a gép, az nincs 240kg, illetve hűtője sincsen. Konkrétum alapján lehet többet tudnának segíteni neked.

2rjw3gfi5

Sziasztok!
A K40-es tulajoktól szeretném megkérdezni, mennyire lehet kibővíteni az asztal területét, a doboz kidobása nélkül?
Köszönettel:dz

PSoft

Vágásra írtam az 1000 dpi-t.
Tapasztalatom szerint, sokkal "szebb/egyenletesebb" a vágások vonala pld. íveknél.
(próbáld ki)

Ugyanez igaz gravírozásnál is, csak 1000 dpi-nél, már...valami kevés. Talán, a beépített memória(ha van)?
Akkor is gond nélkül gravíroz, sokkal szebben, mint pld. 500 dpi felbontással, csak gyakran megtorpan, de nem téveszt.
A megtorpanások persze, lényegesen növelik a munkaidőt.

PSoft

Ha  kidobod a válaszfalat, ami az elektronikától válassza el a munkateret...
Lesz egy kb. 800x400-as tered. Ebben lehet "garázdálkodni".:)
Persze, így az elektronika gépházon kívülre kerül.

000000000

ez igy ok mind sima nyomtatonál!
Az érdekelt volna hogy ha pixel alapu dolgot graviroz k40 azt menyi lépésre tud felbontani 1 pixel távolságot...
Most amit csinálok lézer vezérlöt az 4 lépést tud felbontani 1 pixel távolságot...

niu7vyvp0

Köszönöm a részletes leírást, sajnos már csak péntek este tudom kipróbálni, akkor leszek újra otthon a gépemnél :(
Munka végén vissza is áll, ahogy írtad, azt vettem észre, hogy ha eltüntettem a körvonalat ahogy írtátok és rá megyek a gravírozásra már a pici kezdőképernyőnél lehet látni hogy 5-6 mm-t elcsúszik. De kipróbálom így lépésről lépésre, ahogy írtad, mert nagy könnyebbség lenne, ha nekem is össze jönne :)

guliver83

Megoldható az átépítése szépen egyenlőre úgy terveztem hogy minden belefér. Asztalemelés egyenlőre még nincs kész de hamarosan készül az is.

niu7vyvp0

Most hogy jobban megnéztem a képeket, hogy sikerül ilyen szép égésmentesen vágnod? használok én is levegőt, igaz csak ebay-es 3D nyomtatott fúvókám van, de mindig bebarnul a vágás, egyedül úgy sikerült elérnem szép eredményt ha maszkoló szalaggal leragasztottam a felületet (de ez elég büdös ha vágja :) )

PSoft

Egyszerű, semmi titok nincs benne...
Átcsiszoltam kicsit, mielőtt a fotográfushoz vittem.[#nevetes1]