Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

9a8r3iviv

A fókusztávolság gyári lencsével elvileg 50,8mm.
3mm-es rétegeltet/nyírt/ 1 vágásból 6-8mA-rel hajtva 10-15mm/s
sebességgel kell vinnie.
Érdemes megtisztítani első használat előtt az összes tükröket és lencsét, illetve megnézni , hogy jól vannak-e beállítva.

9a8r3iviv

A lencse homorú fele nézzen lefele.
A fókusztávod kicsi.

LittleSV

A lencse tiszta zsír volt, a domború fele volt lefele.
Fókusztávot növeltem, bár még mindig "lejtős" a kontúr vágás, feltételezem a távol lévő levegőbefúvás miatt.

Corel gyorstalpalót is keresnem kell, mert a millió meglévő dxf fileomat egyiket sem importálja be. Illetve hiába jelölöm ki külön a feliratot és külön a kontúrt (gravírozáshoz és vágáshoz), mindent gravírozott. Ezt ti hogy szoktátok megoldani (most a feliratot gravírozom, majd kitörlöm és a megmaradt keretet pedig vágom)?

9a8r3iviv

Jobb oldalt az "Object Manager-ben" a nyomtató ikon
ki-be kapcsolásával tudod megadni ,hogy gravírozzon-e vagy nem.
Érdemes több layer-t létrehozni , hogy különn tudjad kapcsolgatni.

niu7vyvp0

Szia

Tudom hogy én vagyok béna, de hol leht új layer-t beszúrni/létrehozni? Csak új page-t sikerült eddig :(

Köszönöm

Rico

Sziasztok!
Megérkezett a gépem.
Sajnos hatalmas problémám adódott...
Nem fér be az ajtón, így nem tudom levinni a pincébe és a fűtetlen műhelyben kellene használnom.
Kérdésem az lenne, hogy ha sima fagyállóval (bekevert) feltöltöm a rendszert az nem teszi tönkre a vízhűtőt szerintetek?

niu7vyvp0

Köszi :)Jól elsétáltam mellette :)

niu7vyvp0

Sikerült layereket kreálni, viszont az a problémám, hogy ha csak vágok akkor minden oké, viszont ha kikapcsolom a külső vonalat (ami mentén vágna) akkor elcsúszik a 0 pont szemmel láthatóan. Ezt eddig úgy oldottam meg hogy legravíroztam a körvonalat is de eléggé lassú így a művelet. Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?

Köszönöm

PSoft

Ne kapcsold ki, csak vedd el a színét a vonalnak.

niu7vyvp0

Ohh ez jó ötlet, ki is próbálom élesbe :)
Köszönöm :)

PSoft

"Kínai usb kábelt lecseréltem és lőn világosság."

Nos...
Tegnap délután, ugyanez a jelenség nálam is.
Azzal fűszerezve hogy, dolgozik a gép, de "szakadozik" a kommunikáció.
Ilyenkor megáll...hibaüzenet.
A gépről a kék kínai USB kábelt lehúzva-visszadugva, megy tovább, hiba nélkül folytatja a munkát, majd kis idő múlva, megint...
Vizsgálva a kábelt...
A csatlakozókban(mindkét végén) szemmel is láthatóan, oxidosak/kontakt hibásak a csúszó érintkezők.
Az érintkezők kontakt spray-s fülpiszkálós tisztítása segített a dolgon, megszűnt a hibajelenség.

guliver83

Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen tükröket és lencsét érdemes venni CO lézerhez?
Kinek milyen vált be ?

PSoft

Nekem, INNEN vannak az új lencséim.
Kb. május óta használom, nálam bevált.
Tükröket nem vettem...:)

niu7vyvp0

És melyik a jobb a ZnSe v. a GaAs?
Az FL (a 3. legördülő menü) az a fókusz távolság lesz?