Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Jóó ötlet, kipróbálom feltétlenül.
Köszönöm

Kelepeisz Lajos

Az a gond ha a méret hasábot beteszem az illesztésbe akkor kijelölés után együtt zsugorodik a rajzolattal, ha meg az illesztés melléteszem akkor nem látni pontosan hogy mikor pont akkora mint a hasáb, ráadásul zsugorításkor nem a hasáb középvonalához zsugorodik hanem a munkadarab közepéhez, így minden zsugorításnál odébb kell pakolni a hasábot.

PSoft

Aspire-ben még nem "illesztékeztem" így, de szerintem ott is megvan öt-hat kattintásból.:)
De...várjál kicsit, biztos van itt okosabb nálam.:)

morvfer7

Mielőtt a "méret hasábot beteszed az illesztésbe" tedd csoportba a teljes rajzot, a mérethasáb kivételével.
Ha ez megvan, akkor egyszerűen csak a rajzra fogj rá és húzd a kívánt méretre.

Kelepeisz Lajos

Megpróbálom.
Köszönöm.

3d730xvev

artcam-ben van egy ilyen nevű opció
Pl ha 4 mm a rés és neked 3 kell akkor 0.5 mm-rel eltolod a vonalat , ez az 0,5 mm az alakzaton nem nagyon vehető észre de a résnél pont elég
De lehet félre értelmeztem a kérdést, elnézést elég fáradt vagyok  :(
Vagy  a meglévő mérettel elosztod a szükséges méretet és szorzod 100-al akkor megkapod a hány százalékkal kell növelned-kicsinyítened a méretet (maradva az előző példánál4:3=0.75; vagyis 75%- gondolom az aspirnál is van lehetőség ilyen módon megadni a méret módosítását sajnos még nem mélyedtem el az aspirban)
Csak segíteni szeretnék nem okoskodni.Bocs ha csak összekavarlak.

Kelepeisz Lajos

Dehogy-dehogy, hálás köszönet a tippért, kifejezetten jól hangzik, rögtön ki is próbálom.
Köszönöm

Kelepeisz Lajos

Agyhalá, és működik a százalék átszámolós tipped, tökéletesen átméretezte![#wave][#worship]

Kelepeisz Lajos

Egy újabb kérdés ha már az előző problémám ilyen szépen megoldódott. Az Aspirbe mekkora ügyességet igényel saját postprocceszort készíteni, vagy egy meglévőt manipulálni?

0i8bkxjf4

Egyszerűbb ha van egy olyan ami majdnem tökéletes és azt egy picit finomítani (formátumot igazítani, század vagy ezred ig, felesleges tengely értékek kitörlése.

Kelepeisz Lajos

Amit meg kellene adni az a lézer ki-be parancsok, előtolás, stb... szóval nem csak finomítani kell hanem sok mindent át kellene írni, de azt sem tudom hogy álljak neki?

jweyb09ib

Üdvözletem mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi elképzeléshez. Adott egy sima vágóplotter, a görgők alá egy lemez kerülne megtámasztva  mint "munka asztal" valamint a szolenoid mellé (elé) a kocsira egy lézer.
A kérdésem az lenne, a szolenoid behúzó áramával működtethető lenne-e a lézer (feszültségét még nem mértem) és pl.  fa gravirozásra használható lenne így, vagy teljesen rosszul gondolom. Esetleg valaki próbálkozott-e ilyen átépítéssel?
Köszönöm!

frob

Diódások majd megmondják a tutit, de szerintem kell a táp plusz a ttl jel a kapcsolgatáshoz..., egyébként meg persze megoldható, max 1-2 szál vékony vezetéket még bele kell tuszkolni az energialáncába a plotternek

000000000

Lehet igen de csak valoszinü csak ki/bekapcsolni fog a lézer szabályzot tejesitmény nem lesz (szürke átmenet) készitésre szolgálna!
Bár lehet egy (szin) patron felöl lehetne piszkálni ezt a megoldást ha tudja a ploter nyomtatást is (kombinált ploter van szó)...

000000000

Bizonyára a ploter saját vezérlöjét akarod használni?