Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ilyen alapon akkor, bármelyik tintás színessel lehetne manipulálni.[#wow1]
Miért is nem jutott ez eszébe eddig senkinek.[#nemtudom]

000000000

Az nem tudom hisz az még álithato is szoftveresen megoldot teljesen 4 szinböl mondjuk a fekete!

jweyb09ib

Igen a saját vezérlőjével! Azt gondoltam így aránylag egyszerű lenne, amikor a kés vágna (vinyl esetében) akkor kapcsolná a lézert. Igen szabályozni nem lehetne közben, tehát inkább csak vektor grafikus gravirozás. Nem tudom mekkora lézer lenne megfelelő 1-2W (vagy megint mellé lövök) valamint nem tudom ezeknek elég a kb. 4-5cm távolság a fókuszáláshoz. Bocsánat ha butaságokat kérdezek, eddig csak vinylhez volt dolgom.

000000000

Minden vágóplotter alkalmas lézerezésre. A behúzómágnes jelére kell némi elektronika és megy.
Így, működőképes az ötleted.

0i8bkxjf4

Nekem olyan laserem van aminek a vezérlője bele van építve és nekell neki csak 12v tápot adni és már éget is. Én pl. ezt kapcsolgatom.

PSoft

Ha csak egy ki-be vezérlés elég, akkor a szolenoid vezérléséből is lehet a lézer TTL kapcsolójele.
Ha csak gravír, vágni nem akarsz vele, akár a 2w-os kék is elég lehet.(de inkább a nagyobbak valamelyike)
A fókusztávolság optika függő is, de beleférhetsz az 50 mm-be.

jweyb09ib

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!!
Akkor a plotter kocsijára állítható magasságú lézer tartó kerül a fókusz miatt, a vezérlés meg relével vagy valami hasonló. Megmérem a szolenoid behúzó feszültségét és az majd eldönti a továbbiakat. Köszönöm jó éjt!

000000000

Diodás lézer Kék 6w ami elérhetö viszintes szemü barátainknál ami nagyobb álitanak powere az kamu ez ugy 60..70E körül van!
De van itt aki gyártja is ..

3z4pi4rei

A Hebo87, alias Pozbai Zoli által gyártottból tudtommal pillanatnyilag az 5,5W a legnagyobb.

Még a 2W-os is 2 körből kivágta a 3 mm-es balsát. 10 körből a 3 mm-es rétegeltet. Most az 5,5W-os 4 körből vágja a 4 mm-es rétegeltet.
Ha az tényleg tud 15W-ot, akkor azzal már fémre is lehet gravírozni szerintem...

A 2W-nál 54,5, az 5,5W-nál 51 mm a fókusztávom.

000000000

Sajnos a tokozás miat nagyobra nem képes 1db NUBM44 vagy NUBM47 mind amin használják ~5...7W![#shakehead]

75h7is7dv

Szia. Én már 6 éve vágóplotteren dolgozok. DXF formátumban rajzolok. FlexiSign programmal szépen lehet méretezni.

Üdv: Anti

000000000

24 watts of blue! NUBM44 laser diodes

jweyb09ib

Üdvözlet!
Megmértem a plotter behúzótekercs feszültségét, mivel a késnyomást 0-200 lépésben lehet állítani, így változik, 100-nál 5,36V volt tehát ha jól sejtem akár simán vezérelné a ttl-t.

Kinéztem egy lézert

viszont itt azt látom, hogy 0V-t az ON tehát ha jól értem, ha a ttl nem kap feszültséget akkor működik maxon, és ha rádugom a 12V-ot azonnal világít.
Valamint nem tudom ez így jó ár-érték arány vagy itthon kedvezőbb csináltatni?

000000000

akor 200 10,8V lehet?

ezt le kell osztani 5v ttl szintre egy feszültség osztoval 2db elenálásal kb 10ft!:)

ha lézer modul értelmezése kivánja a jelet invertálni egy pnp vagy npn tranyoval akár átt lehet forditani!

itt van akciós modul...

https://www.banggood.com/450nm-3500mW-3_5W-Blue-Laser-Module-With-TTL-Modulation-for-DIY-Laser-Cutter-Engraver-p-1103261.html?rmmds=detail-left-viewhistory

Kelepeisz Lajos

Valaki nem tud linket a NUBM44 dióda gyári adatlaphoz, szeretném tudni a pontos paramétereit, de sehol nem találok róla anyagot?