Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

3z4pi4rei

Én fényképet 2,5 mm vastag bükk színfurnérra szoktam képet gravírozni. Azt viszont keretre kell ragasztani...

000000000

valami homogén faszin mind a fenyöre gondolok alap anyagként amin ki jönének a részletek is...
Keretezni ugyis kel majd dizájnosabb...

robokacsa

megnéztem az árakat
4750 Ft a dpd kezelési költség? pontosan nem tudom mi.
22 000 a vám és áfa .

8m5k920a

A motor a végső bordáskerékhez 2 áttételen van lassítva:
először 1:4, majd 2:5 arányban

Kelepeisz Lajos

Az hogy fizetned kell magyar áfát, ami a termék 27%-a.

zozo

Akkor az 1:10 a végén. Szép nagy darab lesz, ügyes. Mekkora osztása van a fogazott szíjnak?

8m5k920a

A motort és az áttéttengelyt T2,5 szíj, a két tengely és a gerendát pedig T5 szíj köti össze. (remélem jól írtam az áttételarányt) Így a gerenda 15000mm/min sebességgel tud mozogni.

vjanos

Köszi. [#eljen]

3z4pi4rei

Puhafába nem lehet szépen gravírozni...

000000000

értem !
bár nem vagyok asztalos de a fákrok sem tudok szinte semit csak párszol dolgoztam pár tipusal csak disztárgyaknak...
Ezért is kérdeztem rétegelt lemez fa tipust mire jo égetni ...

pgd9c77em

Sziasztok!

Néztem egy lézer fejet neten, amit főleg balsa illetve rétegelt lemez vágására vennék. Használt már valaki hasonlót esetleg, vagy van valami véleményetek róla? Mennyire lesz alkalmas a rétegelt vágásra?
Előre is köszi a válaszokat! :)
A fej

Kelepeisz Lajos

Szeretnék kérni egy kis segítséget, vannak ezek a kivágós DFX file-ok, de ugye a figura méretét az anyagvastagság határozza meg, mert ehhez kell méreteznem az illesztéseket, mosat próbálgattam kijelölni az egész rajzolatot és a saroknál húzogatva arányosan kicsinyítettem, majd mértem egyet a vonalzó funkcióval az illesztésnél, de ez így szörnyen macerás, nincs rá valami logikusabb módszer?
Köszönöm

3d730xvev

offset lehetőség?

PSoft

Ha nem lényeg a kész "figura" valós mérete, akkor pedig...ez a legegyszerűbb,és leggyorsabb módszer.
Én, Corel-ben rajzolok/szerkesztek...
Rajzolok egy 2x2-3x3 stb.(amilyen illesztéket szeretnék)négyzetet.
Odateszem az egyik(a rajzon függőleges, vagy vízszintes) illesztékre,és addig "húzom" a rajzot, amíg a kívánt méretet(vagy az "etalonnak" odatett négyzet méretét) el nem éri.
Négy-öt kattintás,és...kész.

Kelepeisz Lajos

ŐŐŐŐŐ?[#ijedt]