Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

jweyb09ib

200-nál 9.5V-ot mértem
Köszönöm a tippet!
Most már csak azt kell kitalálnom, hogy tudok kitöltést csinálni az alakzatoknál, mert a saját plotter vezérlő programja csak körvonalakat tud. Az gondolom megoldható lenne ha bevonalaznám a betűk belsejét, bár ennél elég random módon vágja a vonalakat nem ugy mint egy cnc vezérlő lekövethető módon. De ez már lehet más topik.

000000000

akor kell pwm ha szabályzod a teljesitményt!
ki/bekapcsoláshoz magas/alacsony szinten müxik a ttl
de a késnyomás az fix gondolom vagy vágásnál is szabályoza késnyomást?
de a ploteröl még nem irtál mi a tipusa?

000000000

Ezért kérdeztem hogy kombinált ploteröl van e szó printer/ploter?
printer támogatás alat megoldható lene a kitöltési kérdés (nyomtató funkcio)

Tibcsi

Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy egy meglévő post p. írtam át. Mivel vegyesen vágtam, és gravíroztam, gondoltam milyen jó lenne az Aspirban, a pálya készítésénél ezt egy füst alatt elvégezni. Nekem csak a ki-be kapcsolás kellett, és hogy a powert tudjam szabályozni.
Uccnc-ben "Q 0-255" értékkel szabályozható a laser teljesítmény.
Ezt úgy oldottam meg, hogy a "Spindle Speed" rublika értékét olvassa be ahova a 0-255 írom be.)) Mikor vágni, vagy gravírozni kell.

jweyb09ib

Sima vágó plotter nem nyomtatós Pcut 630 a tipusa.
Lehet rosszul gondolom de adott teljesitményel konturt rajzolnék majd ugyan azzal a teljesitménnyel vonalakkal kitölteném és ha jól sikerül kapnék egy homogén sötét alakzatot. Menet közben nem tud késnyomást állitani tehát a lézert sem, igy csak 1 bites (árnyék) képet, fotót tud csinálni.
Ezt találtam, egy filc tollat befogatva lemodellezem persze lehet a lézernél nem igy működik.

juhasz

Nem bonyolult a postproci az Aspiréhez.
Program Files\Aspire 8.0\Language\ENU\Help\Docs mappában van hozzá leírás Post_Processor_Guide.pdf néven. Jól leírja mit hogyan kell.

000000000

Ha csak ploter akkor amit akartál megoldás az jó lesz...
csak majd a fokusz pont átméröt kel majd beálitani a ploter paraméterezésbe hogy átfedés legyen kitöltésnél...

jweyb09ib

Köszönöm szépen a segítséget!

000000000

CO SOK FIGYELEM!
corel draw Box Designer plugin

http://cnc.userforum.ru/viewtopic.php?id=5754

PSoft

A lézernél is...ugyanígy működik.:)

jweyb09ib

Köszönöm a képeket!! Megnyugtató, hogy nem kell "szétvarni" a kitöltést, rácsosan is nagyon jól mutat!

000000000

Köszönet a linkért. [#eljen]  [#taps]

Nagyon hasznos.[#worship]

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Sikerült két nap alatt a segítségetekkel meg egy kis tanulmányozással teljesen jól kiismerni az Aspire-t, tökéletesen tudok vágni 1 menetből vörös plexit, a képen látható 160mm fesztávú legyet kb 30perc alatt daraboltam ki, aztán a kezdeti siker után jött a feketeleves, ahogy pakoltam össze a legyet szomorúan kellet datálnom hogy ez a vacak öntött plexi 300*300as felületen bő 0,5mm vastagságbeli eltérés van, így nem tudtam teljesen összerakni a kis ganxtát. Szóval most keresnem kellene egy olyan anyagot, ami egyenletes vastagságú és legalább ilyen frankón vágható mint ez a plexi, a rétegelt lemez számomra nem jött be mert többször is át kell menni rajta, míg a műanyagokon nem.

Ezúttal is szeretném megköszönni azoknak akik segítettek a programban.

Köszönöm [#eljen]

vjanos

Reszelőt keress...  ;)

Kelepeisz Lajos

Fene megeszi, nagyon sokat kellene reszelni, próbáltam gyémántporos reszelővel, meg kellene találnom a megfelelő anyagot.