Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

LittleSV

Kérdés hogyan lehet használni (license fájl van és az használható offline több felhasználónál is vagy sem).
Igen megvan a forrás. Mivel nincs nyelvi fájl hozzá így egyesével kell minden cimkét és szöveges mezőt átírni, illetve a hibaüzeneteket is.

3wm3x3zz

sziasztok  makrot  vagy plugint  corelba hogyan  kell  telepíteni  , vagy másolni? köszi

000000000

Vbs instal corel...

https://www.youtube.com/watch?v=BGVuoAmYNgo

Ez segit instalálni a plugintx4.........x7!

http://corelvba.com/index.php?pages=util_1

000000000

igen már szerkezhetö lett nálam is vba progiba text label csak kérdöjelekbe ismeri fel az orosz karakter![#rolleyes]

000000000

Rico

Sziasztok!
 Érdeklődnék, hogy esetleg Debrecenben nem tud-e véletlenül valaki olyan helyet, ahol rétegelt lemezt lehet méretre vágva vásárolni? Lézervágó géphez kellene,de a tüzépen azt mondták nem vállalnak méretre vágást.
 Mondjuk a hölgy azt sem nagyon értette,hogy nekem egész tábla kellene csak 900X600mm-es darabokban. :)
 Jelezte, hogy a tábla mérete nem akkora és nem éri meg nekik mert mi lesz a "hullóval". Kicsit kezdtem feszült lenni, mire megértette hogy azt is elviszem :)

lacata

Szia!
Keresd az Ezüstfenyőt.
Lónyay u.
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

Motoros

Kösz, csak próbáltam a próbálgatást megúszni.
Az én gépem sajnos most darabokban. Valamikor a lézerfejet még Tibor Gyuritól vettem, és mivel kék szinű ezért stilszerűen a vezérlést is a kék kínai panellal oldottam meg, gondoltam ez megy hozzá. Hát nem sokáig ment mert hamar kinyúvadt szegény, nem így terveztem az első füst felszállását. Van a fiókban még 3 tengelyes kék kártya de nincsen hozzá kedvem, inkább külön külön panelekkel rakom össze valahogy.
A mechanika viszont komplett és nagyon egyedi, szinte bármilyen magas valami aláfér de az x y csak kb 80 x 100 mm.

000000000

MicroNC2 ujabb olcso lézervezérlö 4000 rubel...

micronc.ru/mnc2/

Rico

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

LittleSV

K40 beüzemelésben van valami kacifánt? coreldraw, corel laser feltelepít, usb key bedug, k40 usb kábel csatlakoztat, program elindít, license-t látja de folyamatosan "engraving machine disconnected" üzenet jön. Lehet hogy win 8 alatt nem menne (bár a programra azt írja kompatibilis)..

LittleSV

Egyiket sem látja. De ahogy elnézem eszközkezelőben tök8 hogy bedugom a gép usb kábelét vagy sem.

Érdekes hogy bekapcsoláskor csak az X tengely inicializál és tartásban is van a motor a fejet nem lehet mozgatni. Az Y tengely nem inicializál és nincs is tartásban a motor...

Neked win8 alatt megy?

LittleSV

Vaklárma... Kínai usb kábelt lecseréltem és lőn világosság.

Megy win8 alatt is. Mondjuk a levegő bevezetésre még kell találnom megoldást mert sikerült a szilikoncsövet a lézer útjába behúznia magának, el is olvadt :D
Az tuti hogy ezzel műteni lehet, mert qrvára fáj ha belenyúlsz a sugárba...

Az normális ha alapbeállításokat használva a 3mm rétegelt lemezt nem viszi át 2 körből (1 kör 15% második kör 41%)? Munkadarab távolsága kb 20mm a fejtől, a levegő is ennyire van... Vagy 400mm/s -el gravírozni lehet, vágáshoz lassítsak? Tudom próbálgassak -folyamatban :)

LittleSV

Vágást kiválasztva automatikusan 20mm/s-re áll be az alap 400mm/s-ről.
55%-on átvágja egy menetből bár az anyag alján hajszálvékony  a vágás a tetején 1mm és válla is van (az anyagba lefelé menve szűkül). Feltételezem a nem megfelelő levegő bevezetés lehet az oka illetve fókusztávolság?!