Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Dekorhab???

Kis, tenyérnyi, dísznek készülő "vackokhoz":) elég lehet a merevsége.
A4-es, 2-3 mm vastag lapok, amit én használtam.
Dekor boltok, tele vannak vele, igen sok színben van.
Jól, haladósan vágható mindegyik szín, a kis kékkel is.
Igaz, hogy ennél is van/lehet szórás a vastagságban, de a kemény hab struktúra...enged annyit.

RJancsi

Ugyan nem PVC de mennyire büdös/ártalmas a füstje?

PSoft

Nincs olyan jó illata vágáskor, mint a plexinek.:)

Mindig a szaghatással jöttök![#nemtudom]
Persze...
Aki panelban, a konyhaasztal sarkán lézerez, annak,és környezetének...nem mindegy!
De azért, nem hinném, hogy ez a jellemző fölállás.

Meg kell próbálni, bele kell szagolni, mérlegelni,és...dönteni!
Igen, vagy...nem![#nevetes1]

jweyb09ib

mint a viccbe...

szörnyű ez a füst kisfiam, nem kéne valami elszívó ??
NEM!
értem...  és mire lézerezel?
KENDERRE!
[#vigyor2]

(nem félreérteni, nem ezért építek)[#circling]

000000000

legtöbb müanygnál égéskor cián hidrogén is keletkezik ezt nem kelenne szivogatni![#wow3]

RJancsi

Ha műanyagot lézerezek ki szoktam nyitni a garázskaput (ott tanyázik a lézerem). Akkor megyek a közelébe, ha már látni a füsttől. :) A kérdésem arra vonatkozott, hogy mennyire korrodál a füst. A PVC-nél ugye sósavgáz keletkezik. PU-nál nem tudom mi...

Kelepeisz Lajos

Most hogy mutatod, találtam is idehaza dekorgumit, mindjárt keresek is rá valamit.[#vigyor3]

niu7vyvp0

Sziasztok,

Sajnos lassan beköszöntenek a nagyobb hidegek is, így a lézeremet le kellene költöztetnem a pincébe a garázsból, igaz készítettem neki 70mm nikecelből egy dobozt, de így se lennék nyugodt majd a nagy hidegeknél, hogy nem lesz-e baja.
Viszont a kompresszorom az fent marad mert ott van rá szükség, így kellene vmi alternatív megoldás. Én első körben akvárium levegőztetőre gondoltam, ez mennyire lehet életképes? V. ti mit ajánlanátok?
Plusz egy olyan kérdés, hogy a gyári K40-es lézernek a tükreit milyen típusú tükrökre érdemes kicserélni, ha érdemes?

Köszönöm

üdv
Bence

LittleSV

Szia. Neked elindul ez a makro? Corel 12 (win8.1) alatt fordítási hibával kilép nálam. Ahogy olvasom a spec azt mondja min. win7 és corel X4 kell neki. Mivel corelben nem vagyok jártas, feltételezem a 12 verzió az régebbi lehet mint az X4, ellenben ezt a 12 verziót adták a K40-hez. Ha letöltök egy X4-et akkor a lézer plugin menni fog vele?

Motoros

Kissé áttetsző olyan tejhomályos fröccsöntött polisztirolra szeretnék apró vonalas betűkkel írni 1.6 wattos kék lézerrel.
Szerinted menni fog, hogy szép fekete jól olvasható legyen ez a kb 2mm magas betű?

000000000

leirás szerint minimum X4 corel kell neki!

sok huhos corel verzionál most x6 teljes instal van fent win7 x86 alat azon generált teritéket gond nélkül....

000000000

ezt neked kell kiprobálni nekem nincs k40!

x4 szerintem v14 takar...

PSoft

Polisztirol-ra nem emlékszem, hogy gravíroztam volna...
De próbáld meg, szerintem menni fog.
(majd, számolj be mire jutottál)

LittleSV

Nem azt takarja közben megnéztem. A 12 az 2003 körüli verzió az X4 már 2008-as.
Ha lesz időm valamikor megnézem hogyan lehet corel laserrel összehozni az X4-et.
Mindenesetre a makrót leszedtem meg a jelszót is róla, és elkezdtem lefordítani használhatóra :)

000000000

Ez amit felraktam valami kibutizot verzio van pénzért exrább is fejlesztötöl megvehetö lehet megérné közösen össze dobni az árát ahogy egykor tetük máskor![#vigyor]
Gondolom igy már hozáférsz a nyelvi részhez is elsönek az orosztől lene jó meg menteni...[#gonosz1]