Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Amit eddíg nekem vágtak anyagot, aszerint esélytelen.
Ráadásul az csak 10-es lemez volt.

zozo

Hát, ez nem jó hír. Köszi szépen.

Rico

Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete mivel tudom kiküszöbölni azt, hogy ha kivágok egy kis táblácskát és a külső vágott peremétől befelé szeretnék gravírozni egy belső kis keretet (mondjuk 5-6 mm-re)
a gép folyamatosan elkezd "gravírozni" magától. Azaz leégeti még az előzőleg elkészült feliratot is. Próbáltam már nagyobb távolságot hagyni. Ezzel a vonallal kezdeni az összes munkafolyamatot stb., de egyszerűen nem tudom megszüntetni.
Eléggé feszülté tesz [#fejvakaras]

000000000

Képet tudnál rakni róla?

Kicsa

Köszönöm szépen az ötletet.
Az előzőleg kimart alapanyagot (előtte tényleg garázsban tárolt [#vigyor3] )ma munkábamenet előtt,gyorsan rátettem a radiátorra. Meglátom,mennyit javul majd az eredmény.
Maszkolószalag itthon most csak vastag van,azzal nem is próbálkoznék. Az ecetes törlést kipróbáltam,valamennyit lehozott,de a mélyebb gravírozásból kihozta a kormot,így pedig még rosszabb is a végeredmény.
Megpróbálok még plusz elfújást szerkeszteni a fejre,a fejnyomás minimális így.

zozo

Azt írtad, zárt dobozban van elszívással. Akkor felesleges még ilyen-olyan elfújás a fejhez, kereszthuzatot csinálsz a dobozban, aztán az elviszi a füstöt.

Kicsa

Zárt doboz elszívással. Az leszívás viszont egy kisteljesítményű fürdőszobai ventilátor formájában valósul meg. Érzésem szerint,lehetne nagyobb teljesítmény is,ez fejleszteni való pont.

000000000

Beszivási lehetöség is van dobozon hogy a ventid szivjon is?

Kicsa

Az ajtó körben,nem zár tökéletesen. Ahol a kábelek kitalálnak a dobozból,ott is be tud áramlani levegő.
Én szerintem,ez elég kell,hogy legyen. Kipróbálom esetleg úgy,hogy résnyire nyitvahagyom az ajtót. Ha van változás,akkor tudok segíteni a légáramlásnak plusz furatokkal a doboz oldalán.

000000000

legalább akora szivási rés kel min a venti átméröje...

PSoft

Az se biztos, hogy a radiátoron szárítás jó lesz.
(persze, nem tudom lesúlyoztad-e a lemezt)
Az egy oldalról bevitt hirtelen hőtől, vetemedni fog a rétegelt lemez.:(

000000000

elökezelve nem jobb tárolni?
vanak már nagyon jo oldoszermentes senleges  alapozok fakezelésre murexin fa alapozok...stb....

Rico

Szia!
Köszönöm a válaszodat!
A képen látható a probléma.
Amennyiben nem állítom le, végig megy így és szinte "kimarja" a felületet. De csak akkor ha a vonalak közel esnek egymáshoz vagy több vonal van...

000000000

Ha jól értem, akkor, az a gondod, hogy gravírozás utáni körbevágáskor ismét rámegy a gravírozásra is.
Ha így van, akkor a vágásra, és gravírozásra kijelöléssel van a gond.
Valószínűleg a gravírozandó rész is hozzá van jelölve a vágandóhoz. Ezért megy rá arra is.
Válaszd külön a gravírozást a vágástól.
Milyen programot használsz?

Rico

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és válaszodat!
RDworks 8 amit adtak hozzá.
Nem tudom azt hol lehet beállítani,mert elvileg a vágást, gravírozást külön állítom a "fóliáknál",ahol a színeket és a munka fázisokat i belehet állítani. Most is próbálkoztam vele,de valamiért folyamatosan amikor a kis "keretek" gravírozásához ér, rögtön elkezdi folyamatosan gravírozni a felületet,mint felül is látszik a felirat fölött a két vízszintes vonal.
Tehát valamiért a "kereteknél" kezdi ezt...
Néztem több videót és ez a mélyebb folyamatos gravírozás olyan mint amikor 3D grafikát kezdenek gravírozni, csak nekem elindul és ha nem állítom le mindent leéget a felületről, amit addig készítettem.