Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

pv6cdvuc7

Sziasztok! Mégegyszer felteszek 1 lézeres tükrös képet.Tudna valaki további segítséget adni? Mindig csíkos lesz, amikor a sebességet lejjebb veszem pl 800-600 mm/perc akkor azért jobb.Viszonylag kis képen próbálkozom 3x2 4x3 cm. Vagy esetleg a savval maratásnál kell addig-addig marni míg eltűnik a csík?Nálatok is ilyen csíkos lesz?
Köszönettel!!

pv6cdvuc7

Talán most

Szalai György

A gyári ajánlások között olvastam egyszer valahol, hogy a fogas szíjnak a tárcsán (vagy a tárcsának a szíjon) legalább hat foggal érdemes kapcsolódnia. Nem fogom megkeresni. [#nyes]
Gondolom, ennek határterhelés közelében van jelentősége.

Na persze, de nálad alig lehet megmunkálásból, vagy dinamikából származó terhelés a szíjon.
Vagy a feszítéssel együtt már lehet akár a névleges terhelhetőség határán?

A képen négy foggal kapcsolódik. [#nemtudom]

m8zmkic73

Szia. Ha még nem késő, tudok Neked adni pneu csövet, ami nagyon-nagyon lágyan hajlik, nekem energialáncban is megállja a helyét. Mennyi kellene?
Üdv
T.

m8zmkic73

Illetve, ha már itt vagyok, megkérdezném, hogy tudja-e Valaki, hogy ABS műanyagot lehet-e lézerrel vágni, és, ha igen, mivel? Piros, kék, CO2?
Köszönettel
T.

m8zmkic73

3mm-es az ABS

niu7vyvp0

Szia

Köszönöm a felajánlást, de a garázs mélyén végül találtam  szilikon csövet ami elég lágy :)

svejk

Valóban annyival, meg még a szíj hátlapján egy jó nagy mű-vel.

A gyáriak sem kétszer 6 fogasok.

remrendes

Az nem csak a szijtarcsakra vonatkozik?

2dbfy8y

Milyen progit használsz?
G kóddal laserezel?
Mocid bír ilyen kicsit lépni?
Léptetős rendszer?
Ha igen nem e nagyon nagy a microstep felbontásod?
Képet mivel készíted elő?
Beállítod e a kép pixel méretét a kép vallós méretéhez?

pv6cdvuc7

Szia Pabló!
 Photogravval próbálkozom és már itt az elején szoktam beállítani a kép méretet, ritkán az UCNC-ben is kicsinyítem. Nem G-kóddal dolgozom. A motor 1,8 lépéses a felbontást 8 és 16x-os felbontást használok 27,7 ill 34,4 step /mm.
Köszönöm,hogy próbálsz segíteni!!

ium8w94xp

Sziasztok.
Használt már valamelyikőtök fémre jelöléshez cermark lmm6000 anyagot? Szerintetek 5.5w kék lézerhez jó lehet?

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Valaki nem tudja hogy ez a kínai csoda ami most egy új kiadás ennek a léptetőmotor chipje mekkora áramot tudhat, sehol nem találom?Link

kr97pwss2

Nagyon kicsi a step/mm értéked és még ráadásul 8 vagy 16-os microsteppet használsz, emiatt csíkoz szerintem. Azt írtad, hogy 27,7step/mm az azt jelenti, hogy a géped elméletben 0,0361mm lépésekben tudja a sorokat, de a microstep miatt a valóságban ez nem mindig ennyi.

pv6cdvuc7

Köszönöm segítséged Balázs!
 Robsy is említette ,hogy kicsi ez a szám, és használjak kisebb többfogú fogasszíjat . Kicserélem trapézmenetes orsóra.
Köszönettel még egyszer!!!