Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

pv6cdvuc7

a sebesség 800-1900 mm/perc közötti

pv6cdvuc7

még esetleg az lehetne a hiba hogy egy elég hosszú bordásszíjjal hajtom a gépet?(de fára mondjuk nem csinálja)

2dbfy8y

Én azt mondom, a sortávot vedd kisebbre tükörnél.
Fánál jobban, szélesebben beég. Az üveg jobban elviszi a hőt.
Én pl fánál 0.1mm, tükörnél 0.08mm-t használok.
0.1mm-nél simán lehet csík.
Ha viszont nagyobb a fókuszpont, akkor viszont gyengébb lessz a teljesítményed.

pv6cdvuc7

Köszi Pabló! kipróbálom holnap

vfcfsp3ns

Hellosztok.Tudnátok nekem segíteni?Elkészült a cnc-m,egy 5.5w laser van rajta és még nem sikerült vele 2-3-4mm rétegelt lemezt átvágni.Szakmai tanácsra lenne szükségem.Előtolás fogatás stb.előre is köszönöm

GPeti1977

A rétegelt lemezt 3mm vastagot kb 30W-nyi CO2 lézerrel 360mm/perc sebességgel tudom vágni. A kék lézert sem dobom ki mert azzal meg szépen tudok képet gravírozni, az meg a CO2 val nem tudok mert csak mach3 van ami nem tud gravírozni, meg más oka is lehet.

pv6cdvuc7

Szia Pabló! megpróbáltam így is de sajnos így is tesz bele csíkokat.Lehet valami trapézmenetes orsó jobb volna

PSoft

A kínai K40-es lézergép "X" gerendája kb. fél év használat után.
A kocsi görgői intenzíven vasalják a gerenda festett/aluprofil felületét.
Jól látható a kopás a többet használt felületen, kb. a gerenda 3/4 hosszában.

guliver83

Először ilyen görgősre akartam az X tengelyt, de aztán átgondoltam. Most egy 30x30 Aluprofil van és rajta új 15-ös lineáris sín egy kocsival.
Egyenlőre visszakerülnek a régi tükörtartók és a lézer fej is de azok is le lesznek cserélve ha elkészült majd az új.

Kelepeisz Lajos

Lehet azért csíkoz mert megijedt a képtől a gép, meghát azt az ember szépen legravírozni amúgy sem lehet.[#eplus2]

PSoft

Ne mondj már ilyet!:)

Akkor régebben, Pablo "Nótárméris" tükrös faliórája...miért lett jó.
(nem szép!!!...JÓ)
[#nevetes1][#nevetes1]

niu7vyvp0

Sziasztok,

Megjött a fúvóka a lézeremhez, viszont ami 6mm pneu csövem van itthon elég merevnek tűnik a feladathoz :(
Ti milyen csövet használtok ami elég rugalmas a gyors mozgáshoz?

Köszönöm!

zozo

Én a kertészeti boltban szoktam venni a víztiszta borászati? 4 meg 6mm-es műa. csövet. Az puha, jól hajlik.

Szalai György

Autótechnikai szilikon vákumcső.
Nagyon rugalmas, nehezen összehorpasztható, több átmérőben kapható és még szép színes is.

niu7vyvp0

Köszönöm, mindkettőtöknek, jövőhéten szerzek be :)