Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Meglepődtél? Írtam már párszor, ezen a fórumon nem kérdezni kell, hanem kijelenteni, lehetőleg olyat aminek köze nincs a valósághoz. Az okoskodók kioktatásából aztán ki lehet szűrni a hasznos információkat.

PSoft

Köszönjük az infót![#worship]

Egyébként, erre a feladatra van több "tipikusan magyar" megoldás is a K40-esen.
Az egyik pld. a linkelt videón látható.

iehphskft

Köszönöm a válaszokat. Megtisztelő![#worship]

A levegő ellátásra az ötlet innen jött. Nagyon tetszik az egész gép.

Amúgy még a konyhai hüttőszekrény kompresszorrá gondoltam. Nagyon halk csak kicsit nagy. Vélemény? [#worship]

kaqkk007

A hűtőkompresszor csendes.de keveset szállít és szórja az olajat ...

remrendes

Nagyon meghuzva azert a motortengely nem biztos, hogy meghalalja. En fogaslecet neznek erre a hosszra. Kb 4000huf/m

frob

Gondoltam én is a fogaslécre, de egyenlőre nem az van első helyen, túlságosan nagy pontossággal kellene feltenni mind a fogaslécet, és a vele párhuzamos sínt , ezt jelenleg nem tudom garantálni, mivel nem köszörült felületeken lesz...

egyébként meg mivel úgy is kell áttétel, direktben nem fogja hajtania motor a láncot ( ha lánc lesz), hanem csak a tengelyt ami a láncot tekeri, arra is azt gondoltam, vagy is másolom más ötletét, hogy felül átkötöm egy csővel a két oldalt, nehogy elmásszon egymástól, és még így is két motor fogja hajtani, így meg lesz a kellő erő a gyorsuláshoz is...

remélem rövidesen már a képeket nyomathatom hogy áll, mert egyenlőre még csak a csövet nézegethetem :)

remrendes

Nekem a lanc a kevesbbe szimpatikus.

frob

Ahogy írtam nem a motor tengely lesz feszegetve, hanem egy másik, amin akár több csapágy is lehet a feszített oldalon.

Csak ennyi az ami nem szimpi benne egyébként, vagy van valami más is?

remrendes

Szerintem nem precizios hajtasra van az kitalalva.

000000000

"Csak ennyi az ami nem szimpi benne egyébként, vagy van valami más is?"

A lánchajtás komolytalan megoldás CNC gépeknél, mivel nem állandó az áttétele.

frob

[#nevetes1]  ezt ügye most viccnek szántad, mert annak jó..

frob

Nem is bicikli láncban gondolkozom, hanem egy kb fele akkora láncszemű láncban!

000000000

Én inkább sírnék a helyedben, nem röhögnék, ugyanis:
1. Megnyilvánulásod alapján nem tudsz semmi komolyat a lánchajtások elméletéről.
2. Magabiztos vagy a tudatlanságodra.
3. Még gyúnyolódni is próbálsz.

Sok ez így együtt, de elkönyvellek azon pár "fő hangadó" sorába, akik ezt csinálják itt évek óta, amikor szembesülnek a Robsy által ismertetett kőkemény valósággal, műszaki tényekkel.

frob

Ha megnyugtat én téged tartalak komolytalan manusnak
még hogy változó áttétel??!!
honnan szedted?  igen tudom biztos ültél a bringádon és váltottál és ebből az jött le hogy változó áttétel :D
na rólad ennyit részemről...

zozo

Elméleti síkon van valóban minimális áttétel változás, mivel a lánckerék fogszám általában alacsony, így sokszögön és nem kerek felületen lépked a lánc. Ez a hullámzás csökken a fogszám növelésével, és minél kisebb láncosztással.