Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

Sziasztok

egy jó nagy lézer asztalban gondolkodom, egy része, az elektronika már megérkezett, most a fém részek jönnek.
Viszont egy kissé elakadtam, 3.5m a hosszabbik fele, sín nem gond, viszont a hajtás, a fogasszíjtól tartok, hogy nagy lesz a nyúlása ilyen hosszon, még ha megfeszítem akkor is, fogasléc és golyósorsó lehetne még, de a fogasléc mindkét oldalra illene, a golyósorsó meg középre mondjuk, viszont a kereszt irány 2.5m ezért középre is mennének lábak...

Valami jó ötlet, érv ellenérv, vagy ne aggódjak egy 20mm széles szíjjal nem lesz semmi gond, főleg ha omega hajtással nyomatom?

előre is köszi!

R.

PSoft

Ha mozgótükrös CO lesz a lézer...
Ekkora tervezett munkatérnél, a sugárbeállítással legalább annyi gondod lesz, mint a szíjhajtással.:(

LittleSV

Miután elkezdtem a K40-et beállítani, 10 percen belül elhatároztam hogy építek egy "normális" lézer gépet magamnak. A fizikai méreteket a cső fogja meghatározni, a mozgó hídra tenném a csövet, így csak 1 mozgó tükör lenne. Milyen akadálya lenne a mozgó hídon lévő cső elrendezésnek (energialáncba kellene vinni a víz, levegő, törpe és nagyfesz vezetékeket, de ezen kívül)?

PSoft

Szokásos kiépítéssel ugye...akkor is három "mozgó" tükröd lesz![#vigyor2]

De hogy a kérdésedre is válaszoljak...semmi!
Ha meglátogatsz, mutatok ilyen gépet.[#wave]

LittleSV

Persze, de abból 2 tükör a hídon a lézer csővel együtt fog mozogni :D A fejben lévő tükör lesz az egyetlen ami ténylegesen fogja a távolságát változtatni a #2 tükörhöz képest.

frob

vinni fogja a csövet magával!
ezt már akkor eldöntöttem amikor kezdtem tervezni

PSoft

Ok!

Így már...más a leányzó fekvése!:)

frob

Köszi
mivel lett felragasztva a szíj a vasra?
az ötlet jópofa egyébként

R.

frob

bezony hogy más, eleve olyan csövet vettem amire gyárilag felrakták a pirospöttyöt, úgy hogy a lézer út beállítása reményem szerint viszonylag egyszerű lesz..
de majd kiderül, mennyit anyázok :D

LittleSV

Beszerzési forrást megosztanád? Köszönöm!

frob

PSoft

Én, egyszerűbbnek gondolom a nélkül.
De ha már ott van, hadd világítson![#nevetes1]

frob

ha lehet, inkább egyszerűvé és főleg biztonságossá próbálom tenni a dolgokat, persze tudom 20mW felett már nem játék, szóval mindegy hogy 40W vagy 90W világítja ki a szemem, de azért inkább ne...

vjanos

Csinálhatnál függőleges csövű, tükrök nélküli direkthajtásos gépet.[#banplz]
Ha már vízszintesen ekkora, felfele is csak elfér  [#vigyor3]