Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

pv6cdvuc7

Sziasztok !Valaki meg tudná mondani  Hebo87 elérhetőségét?Aki lézer diódás kütyüket csinál?Köszönettel !

000000000

milyen potenciákat lehet mérni kivezetéseken (ohmikus...vezetöi nyitot/zárt irány olyan félvezetöi gondolok pl ami diodán vagy leden mérhetö!)?
optikai vissza csatolás pl:

4ybj8h3c8

Ez egy kínai Cambridge klón. Érdekes a négy fényelem, felesleges bele, vagy kettő valami furcsa dióda belőlük. Keress egy sima mezei ledet, ha azt meghajtod akkor a fényelemeken kell mezei feszültséget mérni.

guliver83

Itt egy laser galvo.
Lehet akkor ez is jó lenne hozzá, ha tudom nem ajándékozom el.

Régebben csináltam kettő ilyen galvót Lézer Show-hoz.
Gondoltam megosztom .

guliver83

Lehetséges, hogy nem is írtam hülyeséget, mert ebben a videóban is olyan van vagyis hasonló.

PSoft

frob

ha már galvo, vinyók fejmozgató mechanikája is jó ilyesmire, brutál gyorsulást tudnak azok is, csak hát kell hozzá az az elektronyik ami meghajtja

régebben láttam erre megoldásokat...

guliver83

Azzal nem nagyon lehet olyan szépet kirajzolni.
Ezzel szinte bármit ki lehetett volna rajzolni, mivel van benn visszacsatolás.

4ybj8h3c8

Persze, csináltam hangszóróból is scannert, de nyílt-hurkú rendszerrel mint eggyel lejjebb írták, nem lehet szépen rajzolni. Hülyén hangzik a hasonlat, de az "egységugrás" hiányzik belőle.

guliver83

Tudod én nem vagyok hozzáértő csak egy hobbista.

4ybj8h3c8

Én se, csak már akkor scannerekkel dolgoztam amikor az itt kommentelők egy része még pajzán gondolat sem volt.

pv6cdvuc7

Kösz Psoft!

000000000

igen!
Cambridge az mágnes alapu amit látam anno...

000000000

De a fizikát ismered 6...7 tananyag lehetet tehetetlenség... mer ezt kel le küzdeni tükrök sulyát pláne ipari lézerné ami vastag mert az a sik és torzitás mentes de enek tömege van amit xxxx mágneses erövel küzdenek le a pontos pozicionáláshoz amire a vinyo fej a legjobb példa látszolagos méretekre fej / mágnes! [#integet2]

x5izpkum

Nem értek hozzá, és nem is akarok ezzel foglalkozni. (Elég nekem az itt levő gépeket karbantartani. (3cnc grav meg egy CO lézer) A FIBER lézerre is csak azért gondoltam, mert tele az Ebay lencsével, meg alkatrészekkel, a komplett gép meg min. 1M Ft. Nem tudom milyen szoftvert lehet utólag hozzábarkécsolni, de ha az gyenge, és körülményes használni, akkor nem érdekel az egész, mert ennek pont az a lényege, hogy villámgyorsan tud gravírozni, de csak kis munkaterületet, és gyorsan kell tudni cserélni a változó adatokat, egy CorelDraw szintű kezelhetőség kellene, mert ott gyorsbillentyűkkel meg printerdriverrel ez másodpercek alatt megy. (a lézerek sima printer driverrel mennek) A piros lézeres munkadarab helyének mutatása, központ piros lézerpontos kijelölése is kellene, mert ez is gyorsítja a munkát. Itt a villámgyors termelés a lényeg, nemcsak egyforma sorozatmunkáknál, mert az még Cut2D+Mach3-mal is menne.