Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

hát de legyártható
fogod a titán alut, rákötöd az egyenáramot, és belelógatod sós vízbe, amibe a másik vége van az egyenáramnak, ha jól rémlik valami 20V tól 80V ig változik folyamatosan a színe
ha kimaszkolod akkor már is megvan az ábrád....

de ha van lézer, akkor elvileg, ahogy a videón is volt, besugárzott teljesítménytől függ a színe, tehát, elviekben, ha  egy szürkeárnyalatos fényképet ilyenre gravírozol akkor annak színesnek kell lennie, na nem olyan színű lesz mint a kép lenne eredetileg, hanem besugárzott teljesítménytől függően...

még pár hét és kipróbálom... épp folyamatban van a gépem elkészítése...

000000000

Ha pontosak akarunk lenni akkor 1 voltól 160-ig változtatja a színét a titán.

frob

így van! :)
köszönöm hogy kiigazítottál ( lusta voltam keresni egy ilyen ábrát)

x5izpkum

Ez már nem az az olcsó kínai, 10-28ezer USD+vám+szállítás+áfa áron van. 140mmX140mm munkaterület, 30W fiber.
IPG fiber lézer
Van itt szakember, aki összerak nekem valami hasonlót? (olcsóbban persze)

000000000

ilyen nagy üzlet a jelölés hogy ennyit bele áldozná?
Ha a hadwer megvan csak össze csavarozod itt már hadra fogható alkatrészekböl épitkezöl nem ilik kisérletezni lencse meg hasonlo beválik vagy sem kész részegységel amit felraksz egy gépvázra és hagy szoljon![#wave]

000000000

Hát csak sima titán van ithon (leset huladék paksra készült höcserélök anyaga) az nem jó?
De ezt nem nagyon ál szoba semi maró anyagal sem h2o2+60%hcl keverékel sem pedig ez már 18 aranyt is jelöli...[#taps]

frob

jó, sőt tökéletes!

egy kis darabot megmelegítesz, ha van kézi gázégővel, és ahogy melegszik úgy változik a színe
vagy egy tálka két kanál só, víz, most hogy melyik a pozitív és negatív hirtelen pasz, de próba, legalább 20-30V al kezd akkor rögtön látszik hogy szineződik

ez nem megmarja, hanem az oxid réteget növeli, mindkettő, a melegítés és az anodizálás is
hajrá, tegyél majd fel fotót, hogy sikerült

000000000

hegesztés is ha szines volt akkor oxidácio került bele vagyis rossz lett a jo varat fényes titán szinü volt az volt a megfelelö minöségü varat....
egyszer kiprobálom!
legtöbb huladékbol test ékszereket csináltam karközöt is melegen huztam formára szép szines volt az is de nem lágyult ki soha a sárga álapotu hevitéstol sem...
A plazma vágás az nagyon keményé tete mert ezel darabolták  xxx vastagság után!

x5izpkum

Pont erre várok szakembert, hogy most akkor össze lehet-e rakni márkás Theta lencsét , fiber lézerforrást, stb.. különböző típusokból, hogy valami megfizethető minőséget kapjak. (min. a kínait, kicsit nagyobb munkaterülettel)
Senki nem ért a FIBER lézerekhez? Nem néz ki űrtechnikának, a kicsi kínai 1M Ft-ért is árul ilyet, csak túl kicsi munkaterületű,(110mmX110mm) de már az is 6-8m/s sebességgel gravíroz, és 20W-os.

GPeti1977

Mi akadálya van hogy összerakd saját magad?

4ybj8h3c8

A márkás lencse és a gagyi között max. torzításban van különbség. Ha bírja az anyaga, akkor mehet bele a lézer. Ha a lézert veszed, a bekapcsoláson kívül más gondod nem lehet vele, nem hiszem, hogy KIT-ben akarod és kristályonként összepakolva, a becsatoló mechanikát magad drehálva szeretnéd összehozni.
Fókusztáv, minden adott, fölépakolod a scannert megfelelő teljesítményű tükörrel, oszt kész a gravírozó. Ha a scanner okoz problémát, én beüzemelem neked, ha sokallod az árát, van a fiókban vagy 10 darabhoz anyagom, csak össze kell rakni. Elektronikája nem egy nagy durranás, ez a téma mint minden más a lézertechnikában, mesterségesen van túllihegve, hogy lehessen vele kaszálni.

000000000

Lézer paraméterhez (foráshoz xxx nm) ehez veszed a galvó fejet ami paraméterezet adatai vanak bele értve milyen hulámhosz tartományra készült (optika?)...
Ezt nem nehéz ki matekozni!?
Ne kisérletez külön alkatrészel csak kész modulkat használj, nyajadon marad az fehér hollos alkatrészek ha nem válik be kész modul meg azonal hadra fogható amire tervezték....
Minöségbe meg közép ut amit neked kell bejárni (piac kutattás pl alibaba)![#integet2]

GPeti1977

Ami nekem van galvó, (nem régen raktam fel képet róla) abban milyen enkóder van, van ötleted?
4 vezeték jön ki belőle, egy GND, a másik 3 at nem tudom, talán egy - egy + meg egy kimenet.

4ybj8h3c8

Minden rendszert nem ismerek, de scannernél meglepődnék az enkóderen, analóg visszacsatolása kell, hogy legyen. Más megoldás nincs, szét kell bontani, hogy kiderüljön mi van benne, de a négy vezeték karcsúnak tűnik, kettőt eleve elvisz a tekercs, a maradék meg max. tápra elég, és hol a jel.

GPeti1977

Ja persze a 2 vezetékkel ami a tekercsé összesen 6 van, 4 megy csak az enkóderre.