Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

óóó van jó 3D modelled?
és el is küldenéd? :)

4ybj8h3c8

Az jól hangzik, és vállalnál is egy méteres darabot elfogadható áron?

Szalai György

Nyomtatva kb. mekkora költség volt egy láncszem és mik voltak a méterek?
Ha megtudhatjuk.

Devecz Miklós

Költséget még nem számoltam, de tetszőleges méretben gyártható.

4ybj8h3c8

Nem rossz, de lézer topikban igazából plexiből vagy fából vágott verzióra gondoltam. Ha valaki hajlandó lenne kivágni, megrajzolnám az összes darabot, amit aztán bárki felhasználhatna.

PSoft

Kezdheted a rajzolást...2mm-es plexihez!:)

frob

Valahol , csak sajna nem tudom hol láttam ilyen legó energia láncot.. na majd kotrok engem is érdekelne

frob

4ybj8h3c8

Rendben. Nem ígérem holnapra, de záros határidőn belül (1-2 hét) megrajzolom. A továbbiakat utána.

svejk

Nemá!
2-3000 Ft/m-ért mindig van itt a fórumon eladó.
Egyszer kell megvenni, nem kopóalkatrész.

frob

Valóban, és ha nem extra széleset szeretne az ember akkor még boltban sem eszeveszett árú
Ezen én is gondolkodtam amikor néztem a gyártott cuccokat...

4ybj8h3c8

A nem túl eszeveszett árból szállítással együtt lazán összejöhet egy tízes, itt a fórumon is lassan eluralkodik az a szokás, hogy a bontott cuccok majdnem új áron mennek, szóval nem erőszak, ha ekkora probléma egy lézervágó alá bekurjantani és fél óra alatt lezavarni akkor kimarom maróval 4 nap alatt, oszt akinek kell az rajzolgat majd magának. Mint én.
Ennyire egyszerű.

4ybj8h3c8

Viszont eszembe jutott a megoldás. Megveszem korábban a kék diódát, felpakolom a maró helyére a régi gépen, oszt kivágom magamnak a lánc darabjait. A kivágott darabokból összerakom és befejezem a lézervágót, lézer átmegy arra, oszt jónapot. Köszönöm, okoskodás nélkül ez nem merült volna fel, marad ez a verzió.
Pá.

LittleSV

Kövezzetek meg, de nincs valakinek hasznosítható infója k40 lézer tükrök beállítására? A csövet beállítottam (#1 tükör felé kissé lejt), most középre lő. #2 tükörre középre lövök ha az Y tengely hátul van (két tükör közel). Ha előre húzom az Y tengelyt akkor átlósan a #2 tükör szélét találja el. Ha itt beállítom az #1 tükör csavarjaival a megfelelő pozíciót, akkor az Y-t hátratolva az előbb még középen lévő pont elmászik jobbra le átlósan (kb fele annyival mint amennyivel elől a másik irányban volt elmászva). A leírásban az van hogy ismételgessen addig ezeket a lépéseket míg jó nem lesz, de ez k. nem akar jó lenni :) Szóval mit baltázok el? A csövet tegyem teljesen vízszintesbe, és távtartókkal állítsam be a magasságot (elérni az #1 tükör középpontját), majd kezdeni újra a beállításokat?
Az #1 tükör állító csavarjait teljesen ki kell tekerni, és úgy beállítani a lézer sugár középpontját?
Köszönöm!

000000000

Ha  a cső nem párhuzamos akkor ne várj csodát !
De a k40 mechanikája egy vicc mert egy derékszög nincs benne és ez is okozhatja a problémát.
Ilyenkor szoktam elővenni azt az ismeretlen noname gyártó nevét viselő él derékszöget (Mitutoyo) és megvizsgálni, hogyan is állunk ha nem ülünk.