Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

jobb lenne ha a cső kimenő vízcsövének csonkja nem lefele hanem felfele állna, akkor kijönne a bubi belőle, bár minden bizonnyal a mozgatás miatt újra kell kalibrálnod a tükröket
viszont ha nem teszed meg, akkor lesz a csőben egy olyan rész ami túl tud melegedni, és az bizony semminek sem jó, főleg nem a cső élettartamának!!!

frob

Helipoti agyonüthetetlen jószág, egy beton vibráló szerkentyűt szoktam javítani néha, ott a vibroasztal vízszint érzékelőjében 5 helipoti van, amihez soha nem kell nyúlni mert nem állítódik el, pedig ez aztán rázkódik, nem úgy mint egy lézerfej tetején...

LittleSV

Szia.
Ha jól látom az nem légbuborék, hanem olyan mint ha ott magasabb lenne a cső és a végén már csak kb fél magasságig folyik a víz. Nem a legjobb a kép, élőben élesen elkülönül és jó látszik ez.
Az első tükörben is a középponttól kicsit feljebb visz a sugár, ezért gondoltam hogy kissé lejtenie kellene a csőnek a kimeneti irányban, bár ebben az esetben egy esetleges légbuborék nem biztos hogy ki tud menni, kivéve ha az egész csövet elforgatom és a kimenő vízcsonk felfelé állna (ha erre gondoltál te is). Megnézem hogy a többi vezeték miatt el lehet e forgatni.

frob

alap hogy a légbubi nem tud távozni ha nincs elég nyomás ami kivinné, vagy a kimeneti csonk nincs úgy állítva hogy kimenjen, de akkor is első körben érdemes, külön egy csővel kilégteleníteni és utána rátolni azt ami most rajta van, ha már fel van fordítva a csonkja...

LittleSV

Hát a vízpumpa amit adtak hozzá az elég nokedli... Mondjuk azt nem is értem miért ebben a pozícióban rakták be a csövet (szimplán igénytelen a kínai vagy szándékos a cső élettartamának rövidítése miatt).

frob

Szerintem mind a kettő közre játszik :)

PSoft

Kezditek túlspirázni a dolgot.:)

Én, egyáltalán nem aggódnék egy "babszemnyi" bennrekedt légbubi miatt.

LittleSV

Mint hozzá nem értő kérdezem, végülis mit hűt a víz? Magát az üveg csöveket kell hűteni, vagy az azon áthaladó sugarat (ami a kilépés előtt a levegőn halad át, de kilépve is már csak a levegőben megy tovább)?

frob

az egész üveget, azon keresztül a gázt ami a csőben van, ha ez túlmelegszik, akkor megszűnik a lézer emisszió míg le nem hűl , na de node, ez így egyszerű lenne, de a bonyolítás ott van hogy ebben az esetben a gáz erőteljesen öregszik, és biza rövid időn belül kuka belső méret csökkentővé válik a cső...

frob

ha babszemnyi lenne...

ez olyan hogy ha a cégé akkor mindegy, de ha az enyém akkor legyen tökéletes :)

szerintem te is nekiállnál, hogy kicsald belőle, ha a tied lenne ;)

PSoft

Én egyszer nekiálltam....ki is jött!:(

No, azóta nem zavar a "babszemnyi" bubi.:)

4ybj8h3c8

Csinált már valaki házilag energialáncot?

LittleSV

Jelentem kijött :D Leszedtem ezeket a csodás lefogató kengyeleket, megemeltem a csövet, kicsit megforgattam és buborék volt nincs. Most már csak vissza kell pakolni, és rendesen beállítani hogy pont a tükör középpontjába legyen a sugár. De ahogy elnézem a konstrukciót ez sem lesz egyszerű menet.

Devecz Miklós

3D nyomtatóval már több méternyit.

PSoft

Sok esetben, a cső magasabban van mint a víztartály.
Van aki a visszafolyó vizet úgymond, "csurgatja" a tartályba, így is elősegítve a víz hűlését.
Ilyenkor a munka befejeztével, a szivattyú megállása után a cső automatikusan le is ürül.
Semmi gond nincs ezzel.(téli időszakban még előnyös is lehet)
Újraindulásnál pár pillanat,és a szivattyú már tölti is fel az üres csövet.
Amíg a tartályhoz visszafolyó csonkon nincs megfelelő áramlás, úgyis tiltva van a lézertáp.

Persze, üzem közben törekedni kell a cső vízterének levegőmentességére,(ezt általában egy jól választott szivattyú, automatikusan meg is teszi) meg kell találni a cső, csőcsonkok optimális helyzetét...
De egy "babszemnyi" bennrekedt buboréktól még...nem dől össze a világ.