Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Valaki törölhetné a két elbaxott postomat![#falbav]

000000000

Pedig a folyamatos gázlézerek (amik nem modulálható) már el is felejtödöt a shutter megoldás is....[#hamm]

motion

Én sem tudtam összehozni annak idején a lengedező szíj miatt.
Ha nem kellene teljesen átépítenem hozzá a gépet, már rég megcsináltam volna az önmagába visszafordított omega szíjhajtást (vagy hogyishíjjják)és mehetne vissza a szervó.
A lépteccsel nekem most az a gondom, hogy 40-45mm/sec körül van egy rezonanciája és ez meglátszik a munkadarabon is.
Még valszeg azt meg fogom próbálni, hogy rakok fel 3 vagy 5fázisú léptecseket. Ezeknek is nagyon szép sima a járása (meg a nézése:-) ) Most sima 1.8-as motorok vannak fent.
A gravírozással nekem nincs gondom. A 100W-al sem csúnyább mint a 40-essel. Igaz gyorsabban sem tudok a nagyobb csővel haladni...de nekem is inkább vágós munkáim vannak.
Nem lehet h. az a hosszú nagyfesz. kábel mégiscsak visz be vmi apró hibát és ez a grav.-ban jön ki inkább?
Mert itt ugye viszonylag k_rvagyorsan kapcsolgat a táp. (a vágáshoz képest mindenképp)
2-3m nagyfesz.kábel meg azért szép hosszú ám.
És ahogy Pál is írta: kapacitás és társai...mindez megfejelve egy kis négyszögjel-jellegű 20-30KV-os jellel...

motion

Köszi a meghívást, de előtte héten megyek egy szép nagy motoros túrára még keletebbre.
Aztán anélkül is vagy 450km lenne.
Meg hát elhiszem én neked ha mondod  :-)
Bár azt a hosszú nagyfesz.kábelt én akkor sem tartom egészségesnek. De ez már az én bajom :-)

motion

Ez a hozzászólás számláló ez működik amúgy?
Nem mintha aggasztana, csak most feltűnt h. maradt a régi érték.

vjanos

Auuu. Lehet csatlakozni?
Felajánlom a fuvart oda-vissza :)

vjanos

Nem maradt, hanem az aktuális összes hsz száma van minden hsz-ed mellett, mindenhol igyanazt látod, de ha ujat írsz mindenhol növekszik

3z4pi4rei

Sziasztok!

Képgravírozásban jártas "kollégák" segítségét kérném...
Én eddig próbáltam a 300 DPI-s értékekkel operálni, aminek meg is lett a megfelelő eredménye. Ugyan eddig csak egyszer próbáltam meglepetésből, netről lementett képpel mókolni, relatív az is sikerült. Természetesen a minőség töredéke volt egy "értelmes" képnek.
Kollégám kutyusa elhunyt és megkért, hogy a kopjafára gravírozzak egy képet a kedvencről.
JPG formátumban természetesen csak telefonos képek vannak... Próbálkoztam egy előhívott kép szkennelésével, ez 150 DPI-vel sikerült. Két különböző megvágással és különböző PC-vel is próbálkoztam, a végeredmény kivehetetlen!
Próbált már valaki ehhez hasonlót?
Mi volna a megoldás kulcsa, vagy halott ügy?

Előre is köszönöm, üdv:

Fishi

3z4pi4rei

Béla bátyám, ha azt a "kis" kiruccanást haza gondoltad, akkor az annyira nem kicsi... Tegyétek vasárnapra, lemaradtok a szombatról!

frob

Nagyon köszönöm a lehetőséget!
30.-a még messze van, addig még beszélünk erről, mert érdekelni nagyon érdekel!

x5izpkum

Akkor már érthető a Coherent, Synrad, Universal, stb.. márkás és drága lézereknél miért a DC 30V megy be, és a lézercső miért van egybeépítve a nagyfesz táppal. (meg a saját belső tickle generátorral) Hátránya, hogy csak egyben cserélhető, ha gond van, az meg több, mint egy komplett kínai gép ára.

frob

a nagyfrekis csövek kicsit más tészta...
ha az nem menne közvetlen a csőbe, nagyon jó árnyékolású tápvonal kellene!
drágább lenne mint a cső :) na jó biztos nem de tetemes összeget csapna hozzá...
és így sokkal kompaktabbak ...

x5izpkum

A ProCAM Kft csinál ilyen gépeket, csak nem olcsón. Coherent/Synrad meg hasonló csövekkel, csak fókuszlencse van, és már vág is. (gravírozni lassú, mert a mai gépek 5m/s sebességgel mozognak, azt nem lehet így megközelíteni)

3wm3x3zz

sziasztok a 40 -esnek érdemes lecserélni a vezérlőjét   , ha igen milyenre ( fotohoz és vágásra használnám)? köszönöm

PSoft

Természetesen, felajánlás nélkül is.:)