Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

D.Laci

vjanos

Csak véleményem van: Ennyiért adnak CO-t is :)

D.Laci

Ez is egy igaz vélemény, de az macerásabb és jóval nagyobb helyet foglal. Kisgépre nem a legmegfelelőbb.

vjanos

Na szerintem ezért zseniális ez a megoldás ahol az elmozdulás megszakítás alapú, és ehhez szinkronizálja a pulzáló lézer erősségét.
Igaz, hogy speckó G-kódot kell hozzá generálni, de nem akad meg, és szép szürkeárnyalatot tud.

designr

Egy Unboxing videót találtam rólla,de 25w fibert is árul az az eredeti eladó, igaz borsosabb áron.

6w laser

PSoft

Vagy, majdnem hármat a Hebo-féle 5,5W-osból.

Persze, ez is csak vélemény.:)

Devecz Miklós

Továbbra is áll az ajánlatom. [#wave]

Kelepeisz Lajos

GPeti1977

Igen, de plexit meg üveget tudsz vele vágni, gravírozni.

D.Laci

A Fiber lézernek csak az ára szab gátat.
Van az egyik cégnél egy 100W-os Fiber.
2mm-es szénacélt és rozsdamentes anyagot, viszi mint a  forrókés az olvad vajat. ~ 1500mm/perc sebességgel.
~3.000.000ft-ért vették ... :( egy 500.000ft-os kinai marógépre szereltékfel... :)

D.Laci

Nagy tételesen lehet adna is annyiért 3db.-ot. :)
De mit csináljam a másik 2db.-al?
Álljun össze mint két kicsi legó... vegyünk 3db.-t :)

D.Laci

Még teljesen nem vettetem el az  ajánlatodat! [#wave]

000000000

Megbizható fazon egy másfél hét és kezedbe az áru értéknek meg tüntesen fel 20$ ha értéket vásárolsz és nincs vám stb...[#smile]

D.Laci

Ez szemelőt tartandó, megfontolandó! [#integet2]

Csak akkor már célszerűbb rögtön a "nagy" gépet megcsinálnom.
Azon lazán elférne akár egy 100W-os cső is. Vagy... 2db. 40W-os.
A gép egy SMD beültető 2db. X-Y tengellyel, na mármost melyik lenne a jóbb megoldás.. ?
Vagy az egyik tengelyt marónak megcsinálni a másikat meg lézernek ? Domborba kimarni utána gyorsan lézerrel átmenni rajta  :)
Nehéz ügy.

designr

Ahogyan én olvasom,bár nekem még egyiksem volt hogy a feejlődés útja az hogy próbaképp először a diódát veszik meg az emberek.Pár hónap,kigyakorolva és eljutva a szürke árnyalatos kép gravírozásig.Akkor pedig kinövik,elkezdenek kacsingatni a most már nem nagyságrendekkel drágább Co felé..
Ha megrendelésre épited,vagy nem kimondottan kis méretű fot gravírozás a cél akkor szerintem ezt a lépcsőt hagyd ki..
Egy megbízható csővel legalább kigyakorlod a CO-val picit problémásabb szürke árnyalatost.Nyersz 1-2 hónap időt..
De persze ez csak egy saját vélemény.
Ha sszerakod az MSD beültetőt..mielőtt a csövet összeszeded,beüzemeled arra is fel lehet applikálni egy didát..gyakorolni,és aztán csak azt kell eladni,nem a teljes gépet mikor váltassz..
Mert tudjuk hogy a feljődés az nem áll meg..