Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

Igen, pontosan az az áramváltó transzformátor lezáró ellenállása, amin az áram "átalakul" szabályozó feszültséggé egy dióda híd beiktatásával.

guliver83

Nem olyan drága ez a vezérlő de PWM vezérlést nem tud.

svejk

Nem... amit én láttam az a csőtől visszatérő negatív ágban és a GND közt van.  Nincs semmi áramváltó.
Illetve biztos van, de az csak primer túláramvédelemnek lehet, a szabályozásba nem szól bele.

GPeti1977

Akkor az egy jobb táp mint ami nekem van. Gondolom nem is 19ezer forintba került.

svejk

Valóban nem.  Úgy  50-70 ezer Ft körül van az E-bay-en.
De mint írtam ez sem tökéletes.

000000000

diodák összefüzése...
lehet egy hosszu gyujtopontu kolimátor elég lenne kis fokuszpontra is....

motion

Bár ITT sem nagyon van fekete, de ez nem olyan rossz végeredmény.

frob

frob

Múltkoriban beszélgettük, hogy nagy munkaterületű lézernél a sugár divergenciája már jelentős lehet, 2-3 m es úthossznál, azon tipródom, hogy ha a csövet vinné magával a tengely akkor csak pl a rövidebbik távolsága ami változik, de vajon a cső hogy viseli hogy ha ráncigálják, a tükröknek ügye mindegy, azok normál esetben is rázkódnak...

Többnyire cső felfogatást viszonylag rugalmas módon láttam csak...

Valaki látott már olyan cnc lézert ami viszi magával a csövet? Milyen megoldásokat alkalmaznak vajon ilyen esetben?

előre is kösz
R.

000000000

igen az a közismert....[#sniffles]

svejk

Láttunk...
1600 x 2800 körüli munkatér, 100 W, vágásra használják, 24 m/perces sebesség, 1-2m/s2 körüli gyorsulás.

Mi baja eshet?  
Mire Kínából ideért biztos többet kapott, ráadásul így már benne van vagy 15 ezer km. :)

bjam28

Szia!

Nekem kb. 1000x1500mm a lézer munkaterülete, 100W csővel.
Be lehet jól állítani a tükröket, és akkor szépen dolgozik.
Nem bántam meg hogy Gelencsér Tibi meg Psoft tanácsára ífy építettem meg.
A cső rendes gyári felfogatásokon van, semmi extra, nem hiszem hogy bármikor is ebből baja lenne. Mondjuk tény, hogy iszonyat gyorsulások nincsenek nekem Y irányban ami rángatná a tengelyt.

Kicsit bonyolultabb a levegő, meg hűtőviz csöveket utaztatni, előre át kell gondolni.

Ha kell csinálok róla fényképet.

Üdv.

4hn8tyre

Konkrétan ez a bajom... Az első egy 2 wattos diódás kis hobby kínai csodával lett csinálva, a második egy ipari 100wattos co2-s csővel.... Most csak a beállítások lettek volna ennyire összecsapva?

morvfer7

Szerintem korrekt összehasonlítást csak úgy tudsz csinálni, ha a gravírozások ugyanarról a képről készülnek, ugyanarra az anyagra.

frob

Hát spec ha már így ajánlottad, nagyon szívesen fogadnám, és biztosan érdekelne mást is.

Előre is köszönöm!!!
R.