Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

designr

Ha NEM megrendelésre épited,vagy nem kimondottan kis méretű fotó gravírozás a cél akkor szerintem ezt a lépcsőt hagyd ki..
Igy akartam irni..

4hn8tyre

[#help]Üdv! Lenne egy olyan kérdésem hogy 100W-os CO-s lézerrel fotógravírozásnál rétegelt lemezbe, fába hogy lehetne előhozni a fekete szürke árnyalatokat, ne pedig ez  f*s barna legyen.... Márha lehetséges...[#miaz]

guliver83

Szerintem lehetséges csak jó vezérlés kell hozzá.
Külföldi oldalakon nagyon sok szép fotót csinálnak.

c2nsu773m

Sajnos elég nehéz dolog, de nagyban befolyásolja az alapanyag, nyár vagy nyír stb.
A teljesítmény a sebesség , átmenni rajta még egyszer megemelt fókusszal.....

D.Laci

De azt írják Co2-vel nehéz képet készíteni.
A vége az lesz, hogy egy ilyen egy olyan :(

pv6cdvuc7

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Eza fajta leválasztó kártya jó lenne diódás lézerhez?A lézer bekapcsolását valamelyik PWM kimenetre lehet kötni?

morvfer7

Azok írnak ilyet, akik még csak olvastak róla.
Okoskodni mindenki tud, szerintem azok véleményére adj, akik használják is.
Ha megnézed PSoft érdekes módon mindkettővel tud képet, persze neki van is mindkét laserből, nem csak olvasott róla.

GPeti1977

Tényleg? Valóban nehéz mert kis áramon instabil a táp és van hogy egy képen belül is megváltozik az égetés erőssége.

morvfer7

Nem tudom milyen CO lasered van, nekem egy egszerű kínai 40W-os a maga LITHUIYU vezérlőjével, de még soha nem fordult elő, hogy egy kép gravírozásánál változna az erősség.

GPeti1977

Ez a táp van benneTáp
Tulajdonképpen az nem tetszik benne hogy az áram szabályozása nem a lézer áramáról van visszacsatolva hanem a primer oldalt van egy transzformátoros áramváltó, mint pl az inverteres hegesztőkben oda jó de ide már nem annyira.

morvfer7

A táp az enyémben is ilyen, ezeket rakja a Kínai a 40W-os gépekbe. Milyen a vezérlésed?

GPeti1977

Éppen ez a baj nincs megfelelő vezérlő programom gravírozáshoz, van mach3 meg az sprinter 3D nyomtató programot használom, de mindegyik téveszt a lézer ki be kapcsolásakor vagy lassú, még gondolkozom hogyan lehetne megoldani a dolgot.

svejk

Feltérképezted?
Amit én láttam 100W-os lézer tápot az egy 100 Ohmos shöntön figyelte a visszafolyó áramot.

svejk

Persze az is instabil volt 10-15% körül.
De biztos lehetne rajta finomítani.

morvfer7

A Kínaitól most akciósan 70 dolcsiért lehet venni a komplett LIHUIYU vezérlőt, USB kulcs is jár hozzá. Ezzel a vezérlővel szerintem nem fog gond lenni a gravírozással.
Viszont 0,9 motorok kellenek hozzá, amik az x tengelyen maximum 0,33A, Y-on pedig maximum 0,4A. Ezt úgy oldottam meg, hogy az eredeti motorokat raktam át az épített gépre, itt viszont egy 10x10-es négyzet nem négyzet lett hanem téglalap.  :(  Jelenleg ezt úgy kezelem, hogy a Corelban kicsit elhúzom a megfelelő méretekre. Cserébe egy olcsó vezérléssel tudok gravírozni és vágni, az a kevés többlet munka pedig elenyésző.