Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

designr

Jó lett..Ez a cink spray-vel kezelt módszer?
Mennyire tartós?kapargatva lejön,vagy beleég?
Borosüveg feliratra pl megfelel?

000000000

Az természetes, hogy ennek a mérésnek pont az is a célja, hogy a mérési erdmények összevethetők legyenek, és így kiderül, hogy melyik vezérlő a legjobb abszolute poontosság, vagy pl. pontosság/ár viszonylatában.
Eddig a következő vezérlőket teszteltem:
1. TB6560
2. TB67S109
3. DRV8825
4. MSD50-4.2

Ugyebár a lézeres gépekben előszeretettel használnak sokan direkt fogazott szíjhajtást. Csakhogy azzal már kevesen számolnak, gondolkoznak el, hogy ennek mi a következménye, az ára. Ilyenkor ugyanis egy motor fordulatra pl. 40 mm is (vagy még nagyobb) lehet az elmozdulás, és bizony ekkor már igen nagy a lineáris pozícionálási hiba a legkisebb motor tengely szöghiba esetén is. Pillanatok alatt több tized mm-es hibák forrása lesz ez egy rosszul teljesítő hajtás konfiguráció esetén, ez pedig csúnya cikk-cakkos, csíkos, szellemképes lézergravírozást fog jelenteni.

000000000

Ez nem spray, ez maga az üveg, eltávolítható egy kalapáccsal ha apró pici darabokra töri az ember. [#nevetes1]

Csuhás

Ezeknek a teszteknek a (rész)eredményei olvashatók valahol?

4ybj8h3c8

Akkor ha méréstechnikailag nagyon érdekel úgy 95%-os készültségen áll egy doboz amiben van 2 db. SMC szervo vezérlő két 24 voltos enkóderes szervómotorhoz, van benne egy TB6600 és van egy L297-L298 páros.
Motorok beszerelve, most jön a kábelezés, remélem szeptemberig forog az összes.

PSoft

Bele se merek gondolni mi lehetett volna, ha....

-Nem direkt fogazott szíjas lett volna a kis kétwattos kékem.
-Nem az "elvi hibás, semmire se jó" G-Ray programocskát használtam volna kódgenerálásra.
-Nem a Mach-3 lett volna a mozgásvezérlő.
-Nem a Magi-féle TB6560-ra épülő H2 lett volna a motormeghajtó.
[#wave]

Nemes Mihály

Üdvözletem!
Nagyon érdekelne az a BMP Vcarve kombó
Esetleg egy postprocit kerhetnék ?
Vagy valami segìtsèget ez ügyben ?

Üdv
Mihály

000000000

Nem tudom mit segíthetek, mert BMP-ból alapból tud kontúrt generálni a Vcarve vagy a Aspire is.
Postprocesszor meg nem volt használva mert alapból kezel a program több 1000 géptípust és vezérlőprogramot. (így a mach3-at is)

ANTAL GÁBOR

Nézd meg közelebbről a 193206 os képet ! Csupa cikk cakk lett a kontúr ![#vigyor4]

000000000

193206 kép ?
Mit látsz ? [#circling]

Nemes Mihály

Köszönöm az infót

De azt ugye. Tudod hogy itt nem kontur  gravirozas van a képeden .

PSoft

Jaaah, tényleg!

Azt kézzel rajzoltam, remegett a kezem.[#nevetes1]

Egy kép van a mutatottak között, amelyik nem a 2W-os kékkel készült.
Melyik a "kakukktojás"?

000000000

jó az átfedés az üvegen! ezt lézerel maximum maszkoltad!?
többit meg ahogy irtad szemcse szorás...

000000000

Mellesleg a 2.5 wattos kék képes "belekarcolni" az üvegbe, ha például le van fújva vékonyan festékkel.
Ahogy mondod a maszkolás lett kivágva aztán homokszórva 0.1-es kvarchomokkal.
Kb 25-30 perc lehetett az üvegvágással, kivágással, homokszórással együtt az egész.
Mellesleg itt van az eredeti kép amiből generáltam a G kódot összehasonlítás végett.
Itt ott kicsit bele lett javítva mert az 0.1mm maszkolásnak nem sok értelme lett volna.

000000000

A látszat csal mert az csak kontúr  [#papakacsint]