Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Nem hamisitványal van a gond, hanem van a selejtel, a szallagon az eggyik iránba megy a piacra, másik meg a seleljtbe, vagyis nem, az is a piacra

Szalai György

Nem csoda. A lézer a fókuszban jól megmelegiti.
100C körül minden víz kipárolog.
220C alatt már éghető gázok távoznak, de az égés még nem önfenntartó.
250C körül a fa fölött meggyújthatók a gázok, de a fa még mindég nem ég.
500C fölött már szenesedik.
900C környékén a megmaradt faszén elég.

Szalai György

http://kreativlakas.com/wp-content/uploads/2016/11/eges-szakaszai.jpg

Van itt egy egyszerű kép, amin még a színeződés szakasz is szerepel, pirográfikázáshoz.[#vigyor2]

sunraw

Persze mindez hasztalan, ha azt a felét nézzük, hogy manapság mindenki vákuumban dolgozik. 60 fokon forr a tej, meg ilyenek, de ezzel gondolom nem árultam el nagy titkot.
Viszont, azt árulja mer el valaki, hogy mi értelme egy vákuumos lézer gépnél, a fúvóka körüli tekercsnek? Állítólag 40W-os teljesítménynél, 0,5mm-es Alu lemezt szabtak vele. Vitte szépen, de az a 40W az karcsú ide szerintem. Valószínűleg csak szédítettek, de a lézer cső tényleg nem volt hosszabb 1 méternél.

Szalai György

Az önmagában rövidrezárt tekercs, a nullponti energia kicsatolás miatt, a környező összes adóállomás teljesítményét megfejve emeli a fókuszpont hőmérsékletét. Vigyázni kell vele, mert a napszélből származó nem kontrollálható teljesítmény, képes fekete lukat is létrehozni.
[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]
Remélem ez is van akkora böszmeség, mint a hatvan fokon forró tej. Mert hát lehet hogy forr, csak nem forró.

sunraw

Én csak azt írtam le, amit tudok és láttam.

sunraw

Egy mezei SKF VAT-2-es tanfolyamon volt szerencsém részt venni ilyen kurtizán gyakorlaton, ahol éppen járókerék egytengelyűség mérést gyakoroltunk ateista módjára.

vfcfsp3ns

Sziasztok.kymko munkatarsam epit nekem egy cnc-t szeretnek ra leszert rakatni de nem vagyok benne jartas.elvarasaim 3-4mm plexit/retegeltlemez vagjon at.co2 lasert nem szeretnek.letezik ilyen? Segitsegeteket elore is koszonom.

GPeti1977

Amit láttam fényt az plazma, nem csak fánál hanem a kő is világít, mivel plazma arra hat a mágneses tér és lehet hogy összeszűkíti és akkor forróbb lesz.

vjanos

Lézervágott egérfogó.
Nem az enyém, neten jött szembe...

Kelepeisz Lajos

zozo

"Nem hamisi(í)tván(+n)yal van a gond, hanem (-van) a selejt(+t)el, a szal(-l)agon az eg(-g)gyik irán(+y)ba megy a piacra, másik meg a sele(-l)jtbe, vagyis nem, az is a piacra (+.)"

Lajos, te sem vagy egy matyó hímzés, látod 9 hiba egy mondatodban [#nevetes1] [#nevetes1][#nevetes1]

+ kell még egy betű
- ez meg nem kell

zozo

Bocs, nem bírtam kihagyni, de azért nincs harag, -ugye?

PSoft

Az...nem van, eeevitte a cica!:)

Kelepeisz Lajos

Így van megérdemlem.[#eljen]