Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Output power: 20000 mW az nem 20 watt ?
Ennek ellenére 335Watt a disszipáció az adatlap szerint.

vjanos

Na egy ilyen kéne :)

Muni, galvos, hordozható lézergravirnyázó.

000000000

Érdekes senki nem használt védőszemüveget.
És a fókuszpont mégis, hogy van megoldva ?
Kicsit ez olyan parasztvakító mint a lézerborotva is volt anno.

GPeti1977

Elég ha csak van benne egy peltier elemes aktív hűtő már nem is sok az a teljesítmény felvétel többlet.

guliver83

Akinek a K40 lézerében ilyen panel van mint a fotón és van rajta 2db csatlakozó a jobb felső sarkában az EX+ EX- csatlakozóval el lehet indítani például egy kimenetet a TL GND vel elméletileg a lézer teljesítmény lenne. Használta ezt már valaki?

guliver83

Ha esetleg van valakinek lehetősége azon a csatin valamilyen jelet mérni az nagy segítség lenne.
Nekem nincs műszerem hozzá.

000000000

Ezben is felfüzve vanak a diodák hasonló modon mind a projektoroknál![#smile]

PSoft

Műszerem, még csak lenne hozzá, de...

Az én K40-es panelemen nyoma sincs a két csatlakozónak.
Úgy látszik ahány vezérlő, annyi féle kialakítás.

ium8w94xp

Egy ismerősömnek ilyen van. De a programban, amit használ hozzá nem tud olyan gépet kiválasztani, amivel lézer erősséget tudna változtatni. Tehát nem változik a csatin semmi.

guliver83

Akkor gondolom semmi jel nem jön ki ott.

guliver83

Az újabb panelokon van ilyen csatlakozó csak, vagyis én úgy néztem hogy ezek az újabbak.

ium8w94xp

Azért nem mérte, mivel nem tud egyenlőre olyat a szoftverbe, hogy lézer erő állítás. Tehát nem kezdte mérni. Ha valahogy lehetne a programba vagy másik programba, ha megy mással, akkor rámér.

guliver83

Nem tudom, hogy milyen program kellene hozzá, hogy lehessen használni.
LaserDRW és CorelLaser amiről én tudok hogy ezek mennek.

ium8w94xp

Igen az újabbakon van. Neki ilyen.

ium8w94xp

A corel-ba bármilyen gépet választ ki a lézer erőt nem engedi a szoftver állítani. Lehet a pendrive dönti el milyen gép és ezért nem állítható.