Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

vjanos

GPeti1977

Közben rájöttem, ugyanolyan kis sebességgel kell gravírozni mint a kék lézerrel csak az áramot kell nagyon levenni.

guliver83

Lényegében mindegy !
Ha nagyobb az előtolás nagyobb lézerteljesítmény, vagy rosszul gondolom?

000000000

Szerintem az a problémád, hogy a CNC vezérlőd csengécske step-dir kiadási és G kód feldolgozási sebeséggel rendelkezik (gyorsan megbukna egy komolyabb Robsy féle egységugrás teszten :). Ezért le kell butítanod (kis sebessséggel járatod) a co2 lézered a 2 W-os dióda lézer képességére, szintjére. Na de ez luxus pazarlás egy vacak vezérlő miatt szerintem.

svejk

Nekem meg a primitív kínai Laser tápok lustasága a gyanús...

guliver83

És milyen tápot lenne érdemes beszerezni?

svejk

Nem tudom, én egyet -illetve kettőt- láttam szétszedve, abból és a vele való tapasztalatokból nem sok jót lehet belőle kinézni.
Túl egyszerű, főleg amióta Libus jóvoltából[#worship] tudjuk, hogy milyen karakterisztikája van ezeknek a csöveknek.

Persze ez csak sejtés részemről, nem tudom bizonyítani mert nincs lézeres cuccom amin méricskélhetnék.

GPeti1977

Igazad van az a baj, de egy 8bites kontrollertől nem is várhatunk többet, ha nagy a sebesség akkor már nincs ideje kapcsolgatni a pwm et, de nem is erre találták ki mert nyomtatáskor akár 10 másodperccel is késhet a ventilátor fordulatszáma nem érdekes, de megpróbálom úgy átírni a forráskódot hogy a pwm nagyobb prioritást kapjon, bár megjegyzem hogy a MACH3 még ennyire sem alkalmas lézergravírozásra, de az direkt lett lerontva szerintem.

kaqkk007

Vegyél egy uc 100 -vagy 300 as vezérlőt . A 300 as már van eternetes változatban is.

GPeti1977

Értem de mi hajtaná? Az UCNC futna a gépen azzal jobban járnék, nincsenek ilyen baromságai hogy ha leveszem a dwell time ot 0 ra akkor csak azért is vár még tizedmásodperceket? Az tud LPT portot meghajtani közvetlen? Akkor nem kellene az UC100/300, vagy csak azzal működik?

kaqkk007

Az uc az vagy usbvel vagy eternettel kapcsolódik a pc hez és a motormeghajtókat közvetlenül kell rákötni az  lpt port már a múlté ....

GPeti1977

A 40W CO2 lézer mechanika nélkül -mert az meg volt- 80ezer forintba került, vajon 10 - 15 évvel ezelőtt mennyibe került volna?

kaqkk007

És igen az uccnc csak az uc vezérlőkkel működik ...

000000000

Ha Bp. -vagy környékén élsz, szívesen bemérem a rendszered egységugrásra adott válaszát a lézervezérlő program, és a lézerforrás oldalról. Ezekből lehet aztán olyan következtetéseket levonni, hogy mit és milyen mértékben érdemes változtatni.

s7manbs8

Az tényleg úgy van, hgy a 8 bites vezérlőnek a G kód feldolgozási sebessége nem túl nagy, tehát ha a kiadandó jel szinte pixellenként változik, azt nem képes feldolgozni elég gyorsan, csak pár száz mm/perc tempót tud maximum, de ha a 32 bites verziót hazsnálnád, az már elég gyors lenne talán.