Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

És ki tudja az is milyen, lehet az áramot felveszi, de a sugár ereje meg nem éri el a kívánt értéket, lehet hogy valami gyártási selejt van benne, ki tudja.[#nemtudom]

s7manbs8

Lehet 15W-ot fogyaszt, a kimenő lézer teljesítmény meg pár W.

000000000

Nem tudom, de a kis kék 2.5 wattos 12 voltról 1 Amper csócsál be ami barátok között is 12 Watt.

000000000

Nameg több diodát inkább kevesebb áramal hajtva és kevésbé melekszik ez igy csinálják lézer projektorokba is nem kell agyonra hüteni...
optikával nincs gond ha jol van megcsinálva...
De tömeggyártás...

Kelepeisz Lajos

12V ot az áramgenerátor eszik meg az adottságai miatt, amit el is diszipál, maga a dióda csúcsban max 5V.
Erről az jut eszembe mikor régen még foglalkoztam audio erősítőkel, mikor megkérdeztem mekkora teljesítményű az erősítőd ő rávágta hogy 100W mert ez volt ráírva a dobozára, holott ez a hálózatból felvett teljesítmény volt.[#vigyor3]

4ybj8h3c8

20 W lézer

Azért vannak nagy teljesítményű lézerek. Csak nem hobbi kategória.

000000000

Pontosan ahogy mondod ez a DC-ről felvett teljesítmény.
Aztán a kicsi kinai meg úgy gondolja, hogy ezt adja meg laser power-nek mint az erősítős kolléga. [#hehe]
A PMPO és egyéb parasztvakító teljesítmény jelölésekről már nem is beszélve.

000000000

Láttad ezt az értéket ? Max heat dissipation incl. TEC:   355 W
Ez azért elég csúnyán néz ki 20 watthoz [#nevetes1]

Kelepeisz Lajos

És el is tudja adni, be tudja palizbi az embereket.

Kelepeisz Lajos

Itt két dolog lehetséges, vagy a piacon lévő diódákbol építettek egy nagyteljesítményű rendszert, vagy saját nagyteljesítményű diódáik vannak de akkor azok nem képzik a piac tárgyát  csak kész termék  vásárolhtó.

4ybj8h3c8

Output power:    20000 mW

4ybj8h3c8

Ezért írtam, hogy nem hobbi kategória.

GPeti1977

Kék lézer diódát a Nichia kívül szinte senki nem tud gyártani, úgyhogy nem fogtok egyhamar az ebayen hamis lézerdiódát venni mert olyan nincsen.

ium8w94xp

Nem a dióda hamis, hanem a hozzá adott infó. Nem írja a kínai oda a dióda tipusát, hanem csak mellé kanyarint egy ki tudja honnan vett wattot. De a valóságban az nem a lézer kimenő teljesítménye. 15w eladó modulba 2,5w diódát tesz.

GPeti1977

Lenne egy ostoba kérdésem, az infra lézernél CO2 ha fával érinkezik akkor miért világít a fa? Ég de mégsem. Próbáltam tükröt gravírozni ott meg akkora fény volt mintha egy izzólámpa lett volna. Ez valami plazma képződés? Érdekes a plexi nem világít.