Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

A vezérlés szerinted tudja mit vezérel?? [#fejvakaras]

4x9xcj5r9

Kapcsolási rajz nincs?ezekböl az informáciokbol nem tudom mit hova kössek...

morvfer7

A helyedben nem UNO-val csinálnám a CO lasert, hanem Mega + Ramps 1.4-el

kaqkk007

Ha ennyi nem elég a bekötéshez , inkább ne kezdd el !

000000000

Első lépésként el kellene döntened, hogy szeretnél-e független potméteres lézer teljesítmény beállítási lehetőséget, vagy ezt csak a kiadott PWM jellel akarod megoldani. Ezután lehet konkrét kapcsolási rajzot adni neked, és persze egy fotó se ártana, hogy éppen a te csövedhez milyen bementi verziójú lézer tápod van (általában 6 db csatlakozópontos szokott lenni).

000000000

Mintha ezt ajánlottam volna már az elején.
A legjobb az Arduino DUE lenne mert sokkal gyorsabb, de a feszültségszintek miatt nem kompatibilis a ramps 1.4-el
Ahhoz a RAMPS-FD kell amivel igen csak gyors gépet lehet összehozni.

vjanos

Ezekre meg a firmware szokott kiforratlan, bugos lenni... :(

000000000

Az idő megold mindent, én ráérek ! [#papakacsint]

morvfer7

Amikor ajánlottad, a kék laser esetében volt, arra írtam, hogy eltúlzott oda egy Mega, elég az UNO, árban is csak a harmada. A CO esetében pedig összetettebb a dolog, oda is elég lenne UNO, de itt már sok esetben többet várunk el, legyen kijelző, víz hőmérséklet figyelés, stb.. így inkább a Mega a jó választás.

Egyszer nagyon régen már ez itt téma volt a fórumon, itt van egy komplett leírás hozzá:

40 Watt Chinese CO2 Laser Upgrade with RAMPS & Arudino

4x9xcj5r9

Köszi szépen , igen ramps-os megoldással találkoztam, csak mivel egy uno es cnc shild van itthon ezért gondoltam volna ezzel megoldani "gyorsan".Az a helyzet hogy az RDworks-os dolog fogott meg, hogy mennyivel optimalizáltabb a lézer vezérlése, de mivel nekunk nano2 panel van es nem ruida ezert gondolkodtam az uno-ban.Ami igazan zavar, hogy a fotokat szerintem nem tul szépen csinalja meg, persze ez lehet az én hiányos tudásom hibája is persze.Vagy ne is akarjak szep fotot gravirozni co2-vel.Arra inkabb a dioda laser képes?

morvfer7

Természetesen a CO is tud nagyon jó fotót gravírozni.
Inkább a kép előkészítést kell begyakorolni.
Kék laserrel nekem messze nem volt eddig olyan minőség a gravírozás, mint a CO-val. Persze még nagyon kezdő vagyok ebben, de mikor PSoft munkáit látom, azért ad rendesen motivációt...  :)

PSoft

Egyszer...össze kéne jönnünk, gép-gép mellett.
Azt...összetenni, amink van!:)

szf

Hűha legközelebb kísérővel megyek.....
Nehogy [#law]
[#wink]

PSoft

[#nevetes1]

Hiába lapozod a "nagykönyvet"...
Ami ott nincs leírva, az mind megvan a hobbisták fejében, gyakorlati tapasztalat formájában.
Egy hobbistánál az is működhet, ami a nagykönyv szerint...nem.:)

42usksw6k

Sziasztok!
Próbálok tisztelettel bánni újként egy fórumközösséggel azzal, hogy végigolvasgatom a posztokat, vagy ha van rá lehetőség, akkor rákeresek az engem érdeklő témára, de itt most a 243 oldalt nemvolt időm végigböngészni, így hát elnézést kérek, ha unalmas témát dobok fel. Lézergravírozó lineárok, és egyén hozzáférhető, és érzékeny alkatrészek tisztítását hogyan végzitek, mivel, milyen gyakran?
Köszönöm