Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

kg0sy39yf

Szerintem fordítás nélkül is érthető! ( engem még 4. évig tanítottak Oroszul! )

svejk

Valóban, ez magyarázat lehet.
Ilyesmi százalékon a 100W-os is habog.
Tehát akkor ez természetes, csupán a tápnak kellene intelligensnek lennie, hogy ezt a részt felismerje és ez alapján szabályozzon.

Szalai György

Az ám, de mit mérhet akkor az a Power% ???
Hogy nem a max. fényteljesítmény százalékos értéke, azt feltételezem.
Hogy nem is a max áram százalékos értéke, az meg látszik a grafikonból.
Akkor meg mi az? És minek van, ha nem magától értetődő, hogy mi az? Karácsonyfadísz?
Talán valami kitöltési tényező a táp valamelyik áramkörében. De az meg kit érdekel?
Agyrém.

000000000

"Az ám, de mit mérhet akkor az a Power% ???"
Nem tudom mit csodálkozol. Könnyen belátható, hogy manapság olyan világot élünk, hogy a kijelzők és monitorok adatai nagyrészt csak szemvényvesztés és a csicsavilág része (tisztelet a kevés kivételnek), így aztán minimális vagy éppen semmi köze nincs a valósághoz. A Hobbysta meg örül, mert szépeket lát, és elhiszi, amivel megkínálják, amit lát.:)
Az jó magyar szó hogy "működik" elkeni, elfedi a sza.t, a hazugságot.

PSoft

"Az ám, de mit mérhet akkor az a Power% ???"

Hogy mérni nem mér, az biztos.:)
Mutat egy értéket.
(ami lehet a..."kisnyulak" darabszáma a szép piros ketrecben, de lehet pld. a nyúlgyerekek súlyának %-os értéke a nyúlmamához viszonyítva):)

Nem kell mindig nagyot álmodni...
Semmi más, mint ennek az analóg potméterskálának a digitális változata.
(az enyémet nem kell(nem is lehet!) tekergetni, elég nyomigálni):)

PSoft

Úgy kezdtem a [12268]-at, hogy...

"Régóta mérni akartam anódáramot,..."

Szerinted, miért?:)

Azt már csak halkan mondom, hogy az én rendszerem, mindezek ellenére..."működik".
Egész jól..."elfedi a sza.t, a hazugságot.".

Ilyen világ ez Tibor![#wave]

PSoft

Még egy gondolat ehhez a "digitális potihoz"...

Ha gyárilag társulna hozzá egy mA mérő, mint az analóg társaihoz...
Egész jó kis összeállítás lenne.

Köztudott, hogy elég sok baj van az ezekbe a gépekbe épített kínai analóg potikkal. Nem hosszú életűek, hamar kontakthibásak lesznek...

000000000

Nem egy atomreaktor ez a digit poti ! [#nevetes1]

svejk

Arra való, hogy ha tegnapelőtt feljegyezted a skála értékét amikor a logarlécet gravíroztad akkor jó eséllyel a jövő héten is sikerülni fog ugyanazzal a skálabeállítással.

Kb. annyit ér, mint amikor nagyapád ráállt a Kossuth adóról a Szabadeurópára és vissza. Nagyjából tudta hova kell tekerni aztán a hallására hagyatkozva finomhangolt.

Pedig akkor még nem volt windóz' meg csicsa vilag... vagy mégis?
Mert ugye akkor is léteztek már nagyítóval ellátott hajszálmutatós skálák... de minek is kellett volna ez nagyapádnak?

000000000

alps pl mi a gond ez normális minöség vagy  még a monacor sem rossz!
Persze a behatási tényezök a tönkre vágják por... magas pára...stb ezrktöl ilik védeni bármelyik tipust!

000000000

Így van, ilyen világ ez.
Apropó! Nagyon leült, lecsengett a "kisnyúl mértékegységeidre" épülő lézer P mérőd. Hogy áll a projekt?

PSoft

"...jó eséllyel a jövő héten is sikerülni fog ugyanazzal a skálabeállítással."

Igen, de hobbi körülmények között, tényleg csak "jó eséllyel".:)
A power, csak egy adat a reprodukáláshoz a "száz" közül.

PSoft

Látom, kíváncsi vagy.:)
Ugyanúgy, mint én.

Szalai György

https://www.youtube.com/watch?v=RtaZDL0rCbU

A Nagyapám. Minden este, pontban hétkor. Az ágy szélén ülve, csendben egyedül.
RH negyvenegy méteren. És olyankor nem volt szabad zavarni.
Csak a Szabadeurópát.

GPeti1977

Készül a CO2 lézer, vágni jól tudok vele de gravírozni nem sikerült olyan szépen mint a kék lézerrel, vagy nagyon éget vagy ha leveszem kis áramra akkor meg alig éget de mélyíti a fát, meg kis áramnál instabil hangja van a kisülésnek, illetve mikor lekapcsol a táp néha húz egy csíkdarabot gyorsjáratban lehet eddig is volt csak a kéknél nem látszódott, vagy a vezérlés nem jó (Sprinter 3d nyomtató firmware vel gravírozok) vagy a maradékfeszültségből néha vissza gyújt a cső.