Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

2009-es "adatokat" tudok mondani.

100W-os CO2 lézer épült.

Cak a lézeres része a gépnek...

-kínai 100W-os(90) cső
-a hozzá való táp
-tükrök, tükörtartók
-lencsék(2db) 1db.50-es,és 1db 100-as fókuszú
-fej
-mozgásvezérlő(MPC6515) szoftverrel, hardverkulccsal

Itthoni beszerzésben mindez, kb. 600E körül állt meg.

guliver83

Érdekelne valakit egy K40 lézer dobozában, csak egy hibája van cső és táp nincs benne.

Hanks

Mennyiért adod?

szf

Engem is érdekelne.csak az ára.......

Peppe

Szia,

Engem is érdekel a K40-es lézer. Egy árat mondasz?

guliver83

Elkezdődött a K40 lézer átalakítása nagyobb munkaterületre.
Biztos volt már téma, hogy milyen szíjat érdemes használni.
Neoprén HTD-3M
Poliuretán HTD-3M
Poliuretán T2,5
Ezeket a szíjakat néztem, melyik lenne jobb választás?

frob

A szíjkerék átmérőtől függően üvegszál vagy fémszálas erősítésű, ezt érdemes adatlapból kinézni..
Minél szélesebb annál nehezebb ügye, de kevésbé nyúlik nagy sebességnél.
Profil szerintem a félgömb ide a legjobb... innentől szinte mindegy mit választasz, csak  minőséget ne ratyit..

R.

guliver83

Nem tudom ez a HTD-3M Neoprém üvegszálas mennyire lenne jó.
A Poliuretán HTD-3M Magyarországon nem is találok.

GPeti1977

Az jó, akkor 8 éve nekem ez még egy álom lett volna.
Szerintetek a fiber lézer ára mikor fog lemenni?
Csak mert ha jól tudom 10W kategóriában vágja a fémet is, meg akkor lehetne fémporból 3D nyomtatni is.

sunraw

Sziasztok!
A K40-es géphez, milyen tükröket és fókuszlencsét érdemes vásárolni? Előre is köszi!

z2a2u8wf

Sziasztok
Mach3 ezt tudja vezérelni?
lézer

Kelepeisz Lajos

Szia!
Minden gond nélkül, persze a maga módján, már kismilliószor  ki is lett tárgyalva hogy miképpen lehet.
Egy jó tanács, a linken lévő lézer még véletlenül sem tud 15W-ot (szerintem még imp üzemben sem, nem is ír ilyent), ez több okból biztos, mivel 15W os dióda nem létezik, ha jól tudom jelenleg is forgalomba lévő legnagyobb kék dióda az a NUBM44 aminek kb 4A kell 6W-hoz.
Kicsit csaló mert a fő címbe azt írja 15W, de a leírásban meg az hogy áramigény 3A, ami egy kb 3-3,5Wos dióda üzemszerű árama, Pl:NDB7k75  
Szóval csak óvatosan.

ium8w94xp

Jól írod. Egy ismerősöm vett ilyet. 2,5 wattos dióda van benne. :)

000000000

Rá taposhatnának (china) a füzüt optikás megoldásra nagyobb teljesitményhez ...[#gonosz1]

Kelepeisz Lajos

Nem éri meg, szerintem, nagyon drágák ezek a spéci prizmák, arról nem beszélve hogy diódánkén elmegy a lecsóba kb 20% a prizmákon és a lencséken, arról nem is beszélve ha mondjuk felfűzöl 5db diódát ahhoz komoly hűtőblokk kel aminek nem kis súlya van, azt egy mechanika nehezen mozgat, máshogy meg nem tudod odavinni a lézerfényt, szóval ez a sztori sehogy nem kerek.