Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

z66xmhbb5

Köszönöm, engem pont a driver panel érdekelne. Elég sokfélét lehet találni ebay-en.

000000000

Egyre kell vigyázni, a driver panelen a végállás kapcsolók csatlakozóját véletlen fordítva teszed rá akkor az 5 voltos stabilizátor IC azonnal elszáll. és akkor cserélni kell az ardunino panelben a tápcsatlakozó melletti alkatrészt.
Én alapból beépítettem egy kapcsolóüzemű DC DC invertert és így DC 5-40 voltig  bármiről üzemeltethető.

morvfer7

Arduino UNO + CNC Shield a legolcsóbb megoldás és kiválóan működik!

000000000

Például a Ramps 1.4 és ebbe tudsz tenni motormeghajtókat.
Ha nem tetszik akkor még mindíg át tudod építeni 3D nyomtatóvá [#nevetes1]

morvfer7

Lehet Arduino Mega és Ramps 1.4 is, csak ez olyan ágyúval verébre kategória.  :)

z66xmhbb5

Esetleg erre az arduino uno + cnc shield megoldásra tudnál ajánlani szoftvert, firmwaret?

000000000

Ágyúval verébre, de másra is lehet használni legalább !
És nem sokkal drágább !

zozo

grbl a mozgatáshoz a legegyszerűbb, csak nem emlékszem, hogy a laser vezérlését is tudja-e. De az első próbákhoz kiváló.

morvfer7

A program hozzá itt: https://github.com/villamany/3dpBurner-sender/releases

Az UNO-ra pedig ezt a tartalmat kell feltöltened hozzá: laser

A bekötés pedig a mellékelt képen.
Ezt használom már rég, tökéletesen működik.

4x9xcj5r9

Szevasztok, a 40w-os co2 laser arduinos bekötése megvan valakinek?
Uno+cnc Shield van 2 motorvezérlővel.Egy korrekt kapcsolási rajzot szeretnék kérni, ha van valakinek, esetleg fotok is jol jönnének, mellé ne nyúljak.

Köszönöm szépen

kaqkk007

Ugye nem olvasol?A kérdésed alatt lévő hozzászólásban van leírva és lerajzolva a bekötés...

PITU

szia
kicsit gyengélkedtem  csak ma tudtam kéet csinálni a belsejéről

000000000

Jól látom, hogy minden IC tok akkurátusan felcsiszolva ?

4x9xcj5r9

De olvasok :) de az a bekötés nem a dioda laser-hez van?

frob

És ha a vezérlőjelet a CO2 cső tápjának a pwm bemenetére kötöd akkor más is csinálja amit kell...