Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

fdfui60n

Sziasztok!
Nagyon kezdőként szeretnék tanácsot kérni. Építettem egy CNC-t  evvel a kínai meghajtóval, tökéletesen működik. De szeretném lecserélni a marót egy hasonló kínai,ilyen  lézerre. Lehet vezérelni ezt a lézert evvel a meghajtóval a maró motor kivezetésél? Köszönöm a segítséget.

000000000

Minél hosszabb a rezonátor(csö) hossza anál jobb a hatásfok is...[#vigyor0]

000000000

Ez egy 1500/2000 Wattos Co2 lézer felépítése. (ez a legkisebb)
4 cső sorban, egyenként kapják a keresztgerjesztés.
A 6000 wattosban 12 darab cső van és 6 tükör.

vjanos

guliver83

De ide is kell PC vagy lehetne valami kijelzőt hozzá tenni?
Hogy lehetne PC nélkül használni?

000000000

Miért akkora gond egy pár ezer forintos PC?

guliver83

Mert manapság már egy telefonról is lehet irányítani bármit! Haladni kell a korral.
Nekem laptopról megy többnyire minden.

000000000

Érdekes álláspont.[#fejvakaras]
Szerintem nem attól haladsz a korral, ha mindenféle modern, csicsa, szemfényvesztő idétlenségre, drága, haszontalan dologra költöd a pénzed, amikor az adott műszaki feladatra, pl. a lézerezésre vannak olcsóbb, az adott műszaki feladatra korrektebb, megbízhatóbb, időtálló megoldások. Ezek a szempontok pedig egy műszaki embernek a legfontosabbaknak kellene lennie.
De a vitát lezárandó felőlem mindenki azzal játszadozik és költi a pénzét, és azt tart szubjektív alapon fontosnak, amit csak akar. A valósággal, a tényekkel meg kár foglalkozni, hiszen ez csak egy hobby fórum.[#nyes]

guliver83

Ha iparban használnám akkor igen, de szórakozásra tökéletes egy arduino vagy bármilyen olcsó megoldás.

000000000

Windowst alapból lehet vezérelni okos telefonról !
Le kell tölteni az RD Client nevű alkalmazást és akár a föld túlsó feléről is irányítható akár a Mach1-2-3-4 is
Ezt dosszal nem lehet megcsinálni ! [#hehe]
Amúgy volt már ilyen kérés amiben a Mach3 távirányítás lett volna a cél. ( Magyarország / Németország között )
A PC távoli bekapcsolása sem probléma, a legtöbb router tudja a WOL-t.
A routerbe belépve távolról simán bekapcsolható bármelyik hálózaton lévő PC.

000000000

Volt már szó itt a topikban a Robsy lézer teljesítmény mérőről. Ma egy komolyabb felbontású (0.001 K) saját fejlesztésű hőmérő interfészhez kötöttem a rendszert, így egészen kicsi lézer besugárzási időkkel is lehet mérni. Erre láthattok egy példát az alábbi gyorsított felvételen.

Lézer teljesítmény mérési eredmény animáció.

D.Laci

[#eljen]
Ha időd engedi és lehetőséged is, akkor egy régi CD olvasó teljesítményét megmérnéd?

svejk

Jól lehűtötted.

000000000

Persze, megoldható a dolog, hiszen meglehetősen érzékeny ez a mérőrendszer, így 1 W alatti lézer teljesítmény esetén is kellő felbontással tudunk mérni.

000000000

Inkább eléggé elnéztél valamit, hiszen van ott egy d betű az eredménynél, azaz hőmérsékletváltozást mutat a felvétel.