Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Van mindkét meghajtóból nekem is, csak még időm nem volt bemérni őket. Ha elkészültél a vezérlődobozzal, majd szóljál, és összeütünk egy villámtesztet.
Az L297-től túl sokat ne várjunk el, valami ilyesmi "borzalmat" fogunk kapni mérési eredményként:

Ez a mérés pl. remekül mutatja, ebben az esetben mennyire nincs köze a csodálatos CNC vezérlő ablakokban megjelenő pozíció kijelzéseknek a valósághoz.

remrendes

Igen, ezt igy en is csak fel informacionak erzem. Latom lazi is felajanlott 2 kulonbozot. Ha kell egy Sneci felet en is tudok kolcsonozni, meg talan egy Leadshine-t is.

000000000

A léptetőmotornak ez az alaptermészete, hogy rezonál a lépéseknél. (alá és fölélövések halmaza míg le nem csillapodik)
De ezt eddig is tudtuk !
Erre már kitaláltak egy tárcsát amiben súlyok vannak és ez csökkenti ezt a lépések közötti rezonanciát.
Tehát nem a vezérlő fogja ezt a problémát megoldani , csak valamelyest orvosolhatja

Nem kell ehhez mérőrendszer csak egy tachogenerátor

És itt egy kezdetleges mechanikus megoldás erre!

Szerintem ennyit erről !

000000000

Évekkel ezelőtt már itt is írtam hasonló tesztekről, a weboldalamon külön fejezet van erre a Robsy motordinamikai mérések fejezetben.

Ahogy időm engedi, ide fognak az újabb stepmotor/driver pozíció bemérési tesztek is felkerülni. Olyan szöghiba diagram eredmények lesznek ott különböző peremfeltételek mellett elvégzett mérési sorozatként, amikből az előbb egy verziót feltettem a 12414-ben. Nagyon tanulságosak ezek, hiszen ha tudjuk az adott motorhajtásunk gyenge pontjait, képességeit, akkor ezeket lehetőleg elkerülve egy minőségi ugrást fogunk tapasztalni a CNC gépünk működésekor.

000000000

"Gyári" megoldás [#nevetes1]

Kár ezt tovább ragozni és szétoffolni a lézer topikot.

remrendes

Kár ezt tovább ragozni és szétoffolni a lézer topikot.
Ez igy igaz, de biztosan lenne ennek megfelelo helye itt a forumon.
Tehát nem a vezérlő fogja ezt a problémát megoldani , csak valamelyest orvosolhatja
Nem az lenne a lenyege, hogy a sok vezerlo kozott kideruljon a rangsor?

000000000

Egyelőre szokásod szerint te offolod szét nevetséges, 100 %-os google kereső használat mellett, innen találomra kiválasztott komolytalan példák linkelésével és NULLA saját szakmai hozzáadott értéked, fejlesztésed mellett.

Szívesen megnézzük viszont a SAJÁT fejlesztésű mérőprogramod által kapott mérései eredményeidet, így javasolnám legközelebb erről mesélj nekünk, amikből ha majd tanulhatunk, akkora a CNC lézergravírozás is szebb lesz.

Rabb Ferenc

[#t168p5254#]

000000000

Akor jo sejtetem...[#vigyor0]

000000000

Ezt ma csináltam és ezen még rajta va a stencil.
Haver lánya odavan a lovakért aztán neki készült.
Ő meg feltette a fosbúkra most meg csinálhatom sorozatba. [#falbav]

000000000

van valami hasonlo szemcseszoráshoz ilyen P20 féle de elenálobb a mechanikai hatásoknak és fotozák a maszkolást pixel minöségig lehet vele dolgozni de nem tudom a nevét a festéknek youtubon van téma rola de nem olcso szerintem..
vagy lehet lentebb meni a kissen részletekel valami erösebb festékel amivel nem bir a homok...

000000000

Leszmég böjtje csak tudodjon ki majd jönek a motoros haverok is sorba kelenek pár maszk lángnyelvek cimen...[#vigyor5]

000000000

Az nem festék hanem fólia, amit ugyanúgy kell levilágítani mint a P20-at, de itt meg is szűnik a hasonlóság.
Előhívás után vízzel lemosható a folia azon része ami nem volt levilágítva és bírja a homokszórást.
És tényleg brutálisan drága.
Festék nem nagyon tud ellenállni a homokszórásnak, sőt néha a stencil se.
Ezért sincs sok értelme a 0.1mm-es kitakarásnak.
Mert vagy ott marad vagy nem, de inkább az utóbbi. [#nevetes1]

000000000

Ne is mond van pár tucat motoros haver. [#guluszem1]

000000000

Mellesleg ha már lefestem az üveget akkor gravírozhatom közvetlen az üvegre is.
De az sokkal lassabb lenne mire kiszedné a részleteket teljesen.
Mondjuk így is úgy is ki kellene szedni a homokszórni kívánt részeket, de addigra az üvegben is otthagyná a nyomát.
Például a lovas képet 5 perc alatt vágta ki.
1000mm / perccel szoktam vágni, de lehetne gyorsabban is, de biztosra megyek [#papakacsint]